Tre öl till helgen V7

av | feb 18, 2021 | 0 Kommentarer

Tre öl till helgen! 

Pilsner.nu tipsar om tre favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Är du en nyfiken person som ofta frågar vad en bekant eller vän har i sin karaktäristiska påse från Systembolaget?

Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgens bravader. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa.

Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit?
Vi ger tre tips på vad vi ska handla till helgen.

Solstice d'hiver

Mauro: 
Öl: Stigbergets, New & Improved India Pale Ale, Nr 33307, Burk 440 ml, Alkoholhalt 6,5 %,

 

Varför finns den i din kasse? Sjukt sugen på en ordentligt humlad IPA. Gärna med lite tropisk känsla. Detta känns verkligen helt rätt. Lyssnade på podden Beer Bubbles där dom besökte Stigbergets bryggeri och fick ett sånt sug på IPA. 

Existens essens transcendens

Jonas F: 
Öl: Founders, KBS Maple Mackinac Fudge, Nr 11496, Flaska 355 ml, Alkoholhalt 11 %, 67:90

Varför finns den i din kasse? Har inte provat den tidigare men har höga förväntningar.

 

1813 Zwickl

Jonas H :
Öl: Rochefort 10 Nr 1627 330 ml 11,3 % 39:90

Varför finns den i din kasse? När det finns en öl som Rochefort 10 på det lokala Systembolaget kan jag inte stå emot den. En stor härlig maltig smak med sötma från kandisocker. Finns även kryddighet från lite koriander, knäck och lite choklad i den.
Blir goudaost, senap och sellerisalt till den samt att sitta ner i soffan och bara ha det bra.

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Mauro Marino Jonsäll

Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl men det har eskalerat ordentligt dom senaste åren. Däremot är mitt stora intresse matlagning och det har gjort att mitt ölintresse alltid har varit i nära kombination med mat och hur drycken kan fungera med mat. Så att kombinera mat och dryck är oerhört spännande.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Pilsner.nu