Nynäshamns Ångbryggeri Header

Svenska Hantverksöl – Nynähamns Ångbryggeri

by | jan 31, 2024 | 0 comments

Egger original annons

Dags för ytterligare et av de riktigt klassiska bryggerierna i Sverige Nynäshamns Ångbryggeri. För drygt 25 år sedan började de göra sina numera klassiska brygder, och vi har vant oss vid att alltid få högkvalitativa klassiska produkter från dem. 
Vi får här en liten insikt i hur de kom igång en gång i tiden

/Jonas H

Bryggeriets Namn: Nynäshamns Ångbryggeri
Bryggeriets hemort: Nynäshamn
Säte: Nynäshamn

Marcus Wärme

Vad är anledningen till att ni startade ert bryggeri?
Klubben ”Hagges Bärsklubb” i Nynäshamn var nästan en institution i svenska ölvärlden på 90-talet. Cribba, Lasse, Tony och Pelle var med och grundade klubben samt drev den. De började intressera sig för hur ölet bryggdes och tog en hembryggarkurs och vann någon tävling. Bedarö Bitter bryggdes första gången i medlemspubens kök. Det måste vara 27-28 år sedan nu. Från början var det tänkt att man bara skulle sälja ölen lokalt och endast till restaurang, men efterfrågan drog iväg snabbt och man blev ”tvungen” att börja expandera direkt.

Hur många anställda har ni på ert bryggeri?
Just nu är vi 16 personer.

Vilka typer av öl producerar ni?
Vi håller oss till stiltypiska traditionella ölstilar. Pils till porter och det mesta där emellan.

Vilken/vilka är era mest populära produkter och på vilken förpackning?
Landsort Lager är vår mest populära produkt. På flaska 0,5 liter samt fat 30 liter. Vid festivaler och på vissa pubar/restauranger serveras den även ofiltrerad från tyska BA-fat (självrunnet).

Hur stor är er årliga produktion?
2023 blev det cirka 700.000 liter.

Vilka är era huvudsakliga försäljningskanaler?
Vi ligger på cirka 40% HORECA och 60% Systembolaget.

Vilka är era framtida tillväxtplaner?
Just nu har vi stannat i växten på grund av läget på marknaden.

Gör ni något speciellt som ni tycker gör att ni utmärker er från andra småbryggerier?
Vi brygger inte surt eller grumliga Ipor, hahah!

Vilka är de största utmaningar ni har i verksamheten?
2024 är ledordet ekonomi. Det gäller att försöka få sista siffran på året att inte bli röd.

Gör ni något för att påverka ert miljö- och klimatavtryck?
Verkligen! Vi jobbar hårt med återvinning av energi. Just nu håller vi på att bygga ett återvinningssystem för varmvatten och ånga från bryggverket.

Öppet för att förmedla något ni vill nå ut med till våra läsare
….Köp hantverksöl!

Vi tackar Marcus och Nynäshamns Ångbryggeri för att de tog sig tid att svara på våra frågor.  Vi hoppas att de lyckas med att få svarta siffror i år och att många fler köper deras produkter under året.

Egger original annons

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu