Helgkasse – favoriter på topp 200-listan på Systembolaget

by | mar 1, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Se topp-200 listan på Systembolaget

Pilsner.nu tipsar om tre favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger tre tips på vad vi ska handla till helgen.

Delririum-Keg

Mauro:

Omnipollo Levon

 

Tillverkad i Belgien, Flaska, 750 ml, 6,5 % vol. Nr 1693, 67:-

Nyanserad, humlearomatisk smak med inslag av apelsin, passionsfrukt, aprikos, grapefrukt, honung och örter. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller smakrika vegetariska rätter.

Varför finns den i din kasse? 

Blev mycket positivt överraskad att den här fanns på listan 101-200 topplistan. En av mina ständiga favoriter som alltid finns några flaskor hemma. En festlig sällskapsöl som fungerar bra med många sorters mat också. Brukar faktiskt servera den här till både husman men också indisk mat. Mycket bra pris och på helflaska! Snygg flaska som man kan servera på bjudningar. 

Delririum-Keg

Jonas H

Oppigårds, New Sweden IPA

 

Tillverkad i Sverige, Flaska, 330 ml, 6,2 % vol. Nr 89891, 25:90

Humlearomatisk, fruktig smak med tydlig beska, inslag av passionsfrukt, ananas, tallbarr och grapefrukt. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till smakrika rätter av fläsk, lamm eller nötkött, gärna grillat.

Varför finns den i din kasse?
En produkt som har en hög och bra standard som alltid fungerar för mig. Tycker den fungerar lika bra att dricka när man sitter och snackar som när man gillar och till den grillade maten efter man är klar. Måste erkänna att jag förknippar denna mest med sommaren, det är säkert på grund av min grillning 😉 men eftersom det börjar bli varm ute nu vågar snart jag mig ut till webern också och då blir det några New Sweden.
IPA no 20

Ulrik

Sierra Nevada, Pale Ale

 

Tillverkad i USA, Flaska, 355 ml, 5,6 % vol. Nr 1525, 25:90

Fruktig smak med tydlig beska, inslag av aprikosmarmelad, honung, örter, ljust bröd och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller smakrika vegetariska rätter.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Jag väljer Sierra Nevada Pale Ale som är en av de ”Original Gangstas” för mig när det kommer till craftbeer. Den har ju funnits med ett bra tag nu och jag tycker absolut att den håller ännu. Lite av en kär gammal vän man inte sett på ett tag. ❤️
 
Det fanns ju fler gamla godingar på den där listan, t ex Guinness Extra Stout som var inkörsporten in i hembryggarvärlden. Jag gjorde ett antal bryggningar för att få fram en ”classic irish stout” och tyckte jag fick till en hyfsad variant. Kompisarna vart mäkta imponerad iaf. Senare i livet brakade det iväg åt alla möjliga riktningar, bland annat rätt ner i belgoträsket.
 
En svensk ”original gangsta” som finns med på listan är Nils Oscar God Lager. Nils Oscar bryggeri är också en del av min start här i öllivet, tillsammans med Nynäshamns ångbryggeri samt Jämtlands bryggeri. Back in the day fanns det ju som bekant ett smalare utbud av craftbeer än vad det kanske gör idag.
Andra favoriter på listan är Stigbergets West Coast NEIPA, samt deras Amazing Haze som jag har slukat en och annan liter av genom åren. Mycket goda produkter levererar Stigberget år efter år. Keep’em coming!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu