Helgkasse – favoriter på topp 100-listan på Systembolaget

av | feb 15, 2023 | 1 kommentar

abbaye-annons-2022

Se topp-100 listan på Systembolaget

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Delririum-Keg

Mauro:

Budvar, Budejovicky Original Czech Lager

 

Tillverkad i Tjeckien, Burk 500 ml, 5 %, Nr 1353, 18:20

Maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikos och örter. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Varför finns den i din kasse? 

Generellt låg nivå i topp-100 men det finns en handfull drickbara. Men det finns några öl från Tjeckien. Ni vet att jag älskar tjeckisk pilsner. Budvar är en av mina favoriter. Lättdrucken, krispig, besk med en fin maltkropp som balanserar ölen. Det här är en av mina husöl. Har alltid några burkar hemma. 

Delririum-Keg

Jonas H

Budvar, Budejovicky Original Czech Lager

 

Tillverkad i Tjeckien, Burk 500 ml, 5 %, Nr 1353, 18:20

Maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikos och örter. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Varför finns den i din kasse?
Folk säger ibland att jag är snobbig när jag väljer öl. Jag är inte snobbig men jag väljer noga vad jag lägger mina slantar på. Hellre en lite dyrare än flera billigare. En av de som ligger billigt i mina ögon (läs plånbok) är denna som är en riktigt bra tjeck som finns på systembolaget. En bra balanserad och lättdrucken tjeck som fungerar lika bra som törstsläckare som till maten.
Har ni inte provat den ännu så gör det, dock burken inte flaskan. Varför burken ? Den är bättre 😉
IPA no 20

Jonas F

Brooklyn, Defender IPA

 

Tillverkad i Sverige, Burk 330 ml, 5,5 %, Nr 1304, 18:20 kr

Humlearomatisk, fruktig smak med tydlig beska, inslag av mango, apelsinmarmelad, honung och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till smakrika rätter av fläsk, lamm eller nötkött, gärna grillat.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Jag hugger direkt, en av de få IPA i listan som jag dessutom tycker är helt ok och rätt prisvärd, Brooklyn Defender IPA. Den har dessutom klarat ett antal tillställningar utan sura miner hos gäster vilket jag tolkar som att den tilltalar IPA-drickare samtidigt som den är snäll mot värdskapets ekonomiska resurser, vilket ju i sig är en rätt bra kombination.
Lagom stark på 5,5%, och med tydlig ton av tropisk frukt och en bra och angenäm beska så går den alldeles utmärkt att hinka under en festkväll i goda vänners lag.
Allt har ju blivit dyrare, men med en prislapp strax under 19 kronor så grinar jag bara lite grann över priset.
IPA no 20

Ulrik

Baron Trenck

 

Tillverkad i Tjeckien, Flaska 500 ml, 6 %, Nr 11455, 24:30 kr

Fruktig smak med inslag av ljust bröd, tropisk frukt, knäck, citrusskal och örter. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck eller till rustika rätter på fläsk eller nötkött.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Den där listan är ju inte superrolig direkt, men några små guldkorn finns det ju.Jag gillar t ex Baron Trenck. Prossim, dva piva!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

1 kommentar

  1. Sören

    Skickar hellre ner en näve Bitburger i påsen o toppar med några Jever. Då är man i hamn inför helgen.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu