Helgkasse – öl till ärtsoppa

av | okt 26, 2022 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgen. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:

Nils Oscar, Södermalmspilsner

 

Tillverkad i Sverige, Flaska 500 ml, 5 %, Nr 89227, 28:-

Maltig smak med inslag av knäckebröd, apelsinskal och honung. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött, eller som sällskapsdryck.

Varför finns den i din kasse? 

Fantastisk pilsner som är otrolig med många sorters husmanskost. Den tillsammans med salt fläsk och senap är en dröm! Helt otrolig.

Delririum-Keg

Jonas H

Gouden Carolus, Imperial Dark, 2022

 

Tillverkad i Belgien, Flaska 750 ml, 11 %, Nr 11132, 125:-

Nyanserad smak med sötma, inslag av dadlar, mörk sirap, russin, choklad, kaffe, torkade aprikoser och kavring. Serveras vid 10-12°C till lagrade hårdostar eller som sällskapsdryck.

Länk

Varför finns den i din kasse?

Jag går här på en belgiska öl (surprise) i form av Gouden Carolus Imperial Dark 2022. En öl som fungerar perfekt och omsluter den lätta sötman som finns i ärtsoppa, passar med det salta fläsket och framför allt med senapen man har i. En perfekt match mellan öl och mat ❤

Tipopils

Jonas F

Budvar, Budejovicky Dark Lager

 

Tillverkad i Tjeckien, Burk 500 ml, 4,7 %, Nr 1232, 17:90

Maltig, nyanserad smak med inslag av kavring, choklad, torkad frukt, mörk sirap och pomerans. Serveras vid 10-12°C till rätter av lamm- och nötkött, eller som sällskapsdryck.

Länk

Varför finns den i din kasse?
Var på vippen att slentriansvara en god lager, men så slog det mig att Budvar mörk lager nog skulle passa ypperligt, så den får det bli.
IPA no 20

OM oss

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Helgkasse – öl till våfflor

Helgkasse – öl till våfflor

Den 25 mars är det våffeldag. Självklart så tipsar vi om öl till våfflor. Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen....

Helgkasse – St. Patrick’s Day

Helgkasse – St. Patrick’s Day

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår...

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu