Fyra öl till påskhelgen

av | apr 1, 2021 | 0 Kommentarer

Pilsner.nu tipsar om fyra öl som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Är du en nyfiken person som ofta frågar vad en bekant eller vän har i sin karaktäristiska påse från Systembolaget? Här kan du läsa vad som finns i vår systembolagspåse inför helgens bravader. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Mauro:
Öl: Nynäshamns Ångbryggeri, Pumpviken, Påsköl, Nr 1341, Flaska 500 ml, Alkoholhalt 5,8%, 30:50

Varför finns den i din kasse?

Min favorit på påskbordet. Ett måste för mig. Den har blivit otroligt hyllad och jag tycker att den bör finnas årets om. Kanske inte som påsköl men som en otroligt matöl.

Jonas H :
Öl: Nils Oscar, Biére de Påsk, Nr 11762, Flaska 330 ml, Alkoholhalt 6,8 %, 22:90
Varför finns den i din kasse?

Har druckit den här redan och jag gillade den skarpt. En snygg bra belgare från Nyköping. Drag av frukt, lite frukter och en snygg maltbas. Blir gudomlig till påskmaten

Jonas F:
Öl: Collective Arts, Radio The Mothership Imperial IPA, Nr 1238, Burk 355 ml, Alkoholhalt 8,5 %, 29:90
Varför finns den i din kasse?

Börjar bli jäkligt sugen på smakstark IPA igen. Kör med Radio The Mothership, även om den kan vara en aning ojämn (smak/doft kan skifta) så är det en helt ok Imperial IPA och antagligen en av de mer prisvärda ölen på bolaget.

Ulrik :
Öl: Samuel Smith’s, Imperial Stout, nr 1269, Flaska 355 ml, Alkoholhalt 7 %, 25:90
Varför finns den i din kasse?

Jag tänkte sitta och avnjuta den här i växthuset – förhoppningsvis med en bit god choklad till. Jag har inte testat något från detta bryggeri tidigare, men vad kan gå fel med en imperial stout tänker jag.

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Mauro Marino Jonsäll

Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl men det har eskalerat ordentligt dom senaste åren. Däremot är mitt stora intresse matlagning och det har gjort att mitt ölintresse alltid har varit i nära kombination med mat och hur drycken kan fungera med mat. Så att kombinera mat och dryck är oerhört spännande.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Pilsner.nu