Zeunerts Original 5,3 på Burk

by | feb 6, 2011 | 2 comments

I mitten av 1990-talet hade bröderna Bronsman köpt upp Kopparbergs bryggeri och i början av 2000-talet fortsatte de att köpa upp en del små bryggerier i Sverige. Sofiero, Banco och Zeunerts.  Zeunerts i sin nuvarande skepnad uppstod alltså runt år 2000. Namnet kommer från den första bryggmästaren som fanns på Sollefteå Bryggeri (som det hette från början) Christoffer August Zeunert. Detta är en av de burkar ljus lager som säljer sämst i sverige på ordinarie sortimentet, och därför valde jag att prova den.

Färgen är gyllengul och den har ett fint småbubbligt fast skum på toppen. Doften när jag närmar mig glaset är lätta och små med drag av lite sötma, knäckebröd och något lätt unket. Smaken är förvånadsvärt maltig med avseende på doften, drag av lite sötma och en lätt plåtig slutbeska. Den var faktiskt mer balanserad och smakrikare än vad jag trodde att den skulle vara, det är kanske därför den säljer så dåligt ?

Om jag skulle vara tvungen att köpa en 50 cl burk ljus lageröl till på systembolaget  just nu, skulle jag helt klart välja denna igen ! Ta det uttalandet för vad det är värt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

  1. Kristjan Aunver

    …jag har väl aldrig köpt svenskbryggd lager på burk, så det är kanske dags att ge sig in i den djungeln? jag skall pröva Z. dins råd är ju som oftast korrekta!

    Reply
  2. dempa

    har du testat Höga Kusten från Zeunerts? faktiskt deras bästa öl enligt mig, ska jag välja ett bolags-öl till kräftorna så brukar det bli den. är den inte lite inspirerad av en altbier eller något sådant förresten? har för mig det.

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu