Westmalle relanserar Extra

av | mar 16, 2021 | 0 Kommentarer

Det dyker upp information i olika kanaler att Adbij van Westmalle lanserar en Extra, det vill säga den ölen man kallar för singel eller pater som de själva drack i klostret. Dock är det bara en relansering där de bytt från en Beige till en ljusblå etikett och satsar på en större volym än tidigare vad det verkar som. Blev lite konfunderad eftersom jag druckit denna öl flera gånger och började fundera på om de gjort om receptet på den. Jag har försökt få reda på det men inte lyckats utan får väl vänta på att man får smaka den. Är en ljus öl på 4,8 % och påminner om deras trippel men denna har alltså inget tillsatt socker under bryggningen som driver upp alkoholhalten.

Volymen på Extra kommer bara att vara ca 2 % av deras produktion och 10% av den volymen ska gå på export, så vi får väl se om den dyker upp här hos oss i framtiden. 

Westmalle extra

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Provningslänkar 210415

Provningslänkar 210415

Youtube: https://studio.youtube.com/.../UCYizZlJAEU.../videos/live...facebook: https://www.facebook.com/pilsner.nu/videos/1061246494283974

Pilsner.nu