Weihenstephaner – Vitus

by | feb 14, 2010 | 6 comments

Jamtlands Ananas IPA

Jag försöker, som ni säkert förstår, att vara så opartisk som möjligt när det dyker upp saker som man bara känner att man vill sälja hus och hem, och köpa alla flaskor man kan få tag på av en viss produkt. Jag brukar när den känslan uppstår försöka lugna mig och tänka på skatter, lån och alla andra i-lands problem man har att brottas med dagligen. Jag anser dock att man skall erkänna sina brister (om man nu har några) och stå för dem. Därför säger jag med stark och klar stämma : ” Jag är en Weizen-junkie”.

Jag tillhör den gruppen människor som anser att om man en sommardag får slå igång grillen och lägga på lite fisk eller skaldjur där, och sedan förtära dem med veteöl, så är det på ren svenska fantamme kärlek. Detta insåg jag första gången på en resa till Munchen för många år sedan, när vi var nere där och letade bryggeriutrustning. Denna insikt har jag sedan dess vårdat ömt på det enda sättet jag vet, nämligen att inta veteöl i begränsade mängder när jag så behöver 🙂

Åter till Vitus. Detta är en Weizenbock på 7,7 procent från Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephaner. När man häller upp den är det såklart ett mycket massivt vitfärgat småbubbligt skum, som lägger sig som ett lock på denna gyllengula ofiltrerade veteöl. Doftmässigt blir man på ett mycket positivt sätt anfallen av citrus, nejlika, skumbanan och en angenäm vetedoft. När man sedan låter gommen ta till sig av denna nektar så fylls den av smaker av vetesötma, nejlika, skumbanan, citrus och en liten plåtsmak. 

Kan det bli bättre än så här, frågar man sig ? Jag är tveksam men hoppas. Hoppas av den anledningen att annars är sökandet efter den perfekta ölen slut.  Hoppet sägs vara bland det sista som överger oss, och till dess att det gör det skall jag fortsätta att försöka få tag på denna produkt, och njuta av den.

Köpt på Alko i Finland och finns dessvärre enbart på privatimport i Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

6 Comments

 1. Hirigalzkar

  Hoppas kunna köpa den här i Berlin om en månad.

  Älskar också weizenbocks!

  Reply
 2. Pilsner.nu

  Ja den är så lysande tycker jag. Måste nog beställa lite att ha till sommarens grillkvällar.

  Reply
 3. Fajanen

  Lät väldigt gott. Dags att planera ett Alko besök.

  Reply
 4. Gyllenbock

  Åh, Vitus är verkligen trevlig. Fast nu är det ett par år sedan jag senast drack en.

  Reply
 5. Pilsner.nu

  Drack den på fat på Sth beer och det var faktiskt ännu bättre 🙂

  Reply
 6. fredrik

  Håller med en riktigt bra öl.

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu