Victoria Bitter ?

av | jun 21, 2010 | 0 Kommentarer

HEBA HO! HO! HO!

I lördags då det var den stora dagen D i Sverige. Första Kronprincessbröllopet någonsin. Victoria skulle få sin Daniel. Jag tyckte att det då var en perfekt dag att prova en Victoria Bitter. Nu vill jag inte påstå att hon var bitter i lördags, men man vet inte hur framtiden ter sig. Så istället för att spå i te-sump så tog jag en pilsner.

När jag för fyra år sedan var i Australien på en fem veckors resa måste jag erkänna att jag drack en massa förbaskat bra öl, som kom från micro och brewpubs där. Det slank även ner en och annan VB, som är en av de vanligaste produkterna i alla fall i de delar jag besökte. Inser just att det dock inte var det i Darwin. I Darwin fanns det fan ingenting mer än gamla termitstackar och vilsekommna krokodiler på gatorna. Åk inte till Darwin. Mer om det en annan gång.

Öppnade flaskan med screw-cap och hällde upp det i ett glas. Finbubbligt vitt kompakt skum precis som jag mindes det från resan. Färgen är gyllengul som en ordinär lageröl. Doften är liten med drag av lite knäckebröd, humle och en viss sötma. Smakmässigt är den inte speciellt upphetsande men har en trevlig maltighet och en lätt metallisk efterbeska. En ordinär lager från Down Under.

Mycket minnen blir det när man dricker den. Tänker inte gå in på det men det var fotbolls VM då som nu när vi var där, och det var första gången som The Socceroos gått till slutspel. Snacka om party !

HEBA HO! HO! HO!

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu