VETEÖL Hopfenweizen

av | feb 9, 2021 | 0 Kommentarer

Hopfenweizen

Hopfenweizen är veteöl med mycket humle

Hopfenweizen är beskare än andra veteöl. Stilmässigt liknar den ofta en weizenbock, men med extra mycket aromatisk humle. Smaken är mycket humlearomatisk med aromer av citrus och tropisk frukt. Den klassiska veteölskaraktären med inslag av framförallt banan och kryddnejlika finns i bakgrunden.

Hopfenweizen bryggdes först utanför Bayern. Det är den yngsta av veteölstilarna och har bara ett tiotal år på nacken.

 

<från Systembolagets hemsida deras typdefinition>

Mauro: 
Schneider Weisse, Tap 5 Meine Hopfenweisse, 88148, 8,2 %.
Jag är ett stort fan av det mesta som Schneider producerar och den här är min absoluta favorit. En riktigt bra veteöl med härlig fräsch humle. Den är stark men ändå lättdrucken. Jag drömmer mig bort till början av 2000-talet då Schneider samarbetade med Brooklyn Brewing och det dök upp massa härlig veteöl med amerikansk humle. Det var magiskt. Något som vi inte ser allt för ofta nu för tiden.

Jonas F: 
Aufschneider, Hopfenweizen, 1335, 6%.
Tänk veteöl men med humlen uppskruvad en aning så att den faktiskt är med och tävlar med övriga smaker. Sån är den. Ser när jag nu tittar igenom kategorin att även här ligger jag efter, så det finns att göra…

Jonas H :
Summer Wheat AB Brygghuset Finn Nr 10751 5,2 %
Tycker det här är ytterligare en bra öl från Finn. En modern bra balanserad Humlad Veteöl. Generellt kan man köpa en öl från Finn och man blir aldrig besviken utan oftast entusiastisk tycker jag.

Följ vår rundvandring bland olika ölstilar och ta del av våra favoriter. Först kommer en kort beskrivning av ölstilen enligt Systembolaget, och sedan följer våra favoriter för kategorin som finns på Systembolaget. Några tips kommer dock inte från systembolaget.

Tips! Ha ölprovningar hemma: köp alla tre av våra favoriter och utse din egen vinnare. 

Alla typbeskrivningar, klassificeringar och foton © Systembolaget
Alla smakbeskrivningar av enskilda produkter, synpunkter och omdömen © Pilsner.nu

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Pilsner.nu