triss-veteöl Bryggeriet Ångkvarn

Vete-triss på Bryggeriet Ångkvarn

by | maj 15, 2017 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Det kom ett mail från Per-Erik på Bryggeriet Ångkvarn som berättade att de på onsdag den 17 maj ska släppa inte mindre än tre olika veteöl. Det blir ett triss i veteöl som verkar kunna bli riktigt roligt med tanke på vilka som varit med och bryggt de olika ölen.

Så här såg mailet ut:

 

Det var en gång en tysk, en belgare och en Geflebock. Ja nu låter det kanske som en Bellmanhistoria, men vi tar årets veteölssläpp på Bryggeriet Ångkvarn på största allvar. Tillsammans med tre gästbryggare har vi tagit fram tre olika veteöl som släpps nu på onsdag den 17 Maj, och det är nu upp till er att avgöra vilken ni tycker är den bästa.

Slottskällans Bryggeri hade tidigare både en tysk och en belgisk bryggare. Detta började med en diskussion som blev en utmaning för att se vilka av dessa klassiska ölkulturers veteöl som uppskattas mest av våra kunder. Tillsammans med tyske bryggaren Chris Umlandt har vi tagit fram en frisk tysk weissbier på 4,8% med klassisk Hallertauer Mittelfrüh humle och Weihenstephaner jäst.

En klassisk ölstil att avnjuta i solen.

Vår belgiska Wit på 4,8% är såklart bryggd med belgaren Maarten Vanwildemeersch. Belgarna är ju inte lika noga som tyskarna med regler om vad man får ha i ölen så här finner vi, som det sig bör både pomerans och koriander. Vi har såklart använt Saccharolicious Belgiska veteöljäst som Maarten tagit fram.

Geflebockens Bryggeri kom också med i denna utmaning. När vi bryggde vår första samarbetsöl en rökporter så fick Peter Bornegrim en skämtsam pik att han inte kan ha det namnet på sitt bryggeri utan att ha släppt någon bocköl 🙂 . Det måste ju rådas bot på så när Peter kom på besök för Meet the brewer och lansring av vår rökporter så passade vi på att brygga en somrig Weizenbock. Ölet har fått en modern twist med den nya tyska humlesorten Mandarina Bavaria i slutet av kok. Det är den starkaste av de tre ölen med sina 6,6%.

Vilken blir er favorit?

 

Bryggeriet Ångkvarn med Maarten Vanwildemeersch
Bryggeriet Ångkvarn med Chris Umlandt
Bryggeriet Ångkvarn med Peter Bornegrim

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu