Vestkyst Indiaøl – Kinn Bryggeriet

av | jul 3, 2012 | 0 Kommentarer

När jag var i Drammen fölr ett tag sedan var man ju tvungen att ge sig in på Vinmonopolet och bli lätt ’rånad’ av deras priser. Ni som tycker det är dyrt på Systembolaget i Sverige, åk till Norge så ska ni få se höga priser. Bland det som fångade min uppmärksamhet bland deras hyllor och fick följa med hem, var en flaska Vestkyst Indiaøl på 7 procent från Kinn Bryggeriet.

När man häller upp den, en av de få regnfria dagarna hitintills i sommar, så ser man att den har en ljusbrunfärg och är kraftigt grumlad med ett kraftigt beigefärgat skum som lägger sig som en massiv propp i glaset. Doften är massiv med massor av nyklippt fuktigt gräs, blomsteräng, ensilage och en lätt knäcksötma. Smaken är en rejäl humlesmäll i form av gräsighet och massor med blommor. Det nästan sticker till i tungan av all humle men den är otroligt snyggt balanserad och lättdrucken trots allt.

Så här ska en humlebomb vara ! Balanserad som få jag har provat och otroligt lättdrucken trots all humle. Den här borde vara mycket bra till en stark ost som en stilton eller varför inte till en kraftig Indisk curryrätt. Eller gör som jag gjorde, sätt er i solen och hoppas att ölen räcker länge.

Vill ha i Sverige !

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu