Veckans helgkasse – oktoberfestöl

av | sep 8, 2021 | 0 Kommentarer

abbaye-annons-2022

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgens. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Dugges-Ka-pow

Mauro:

Omaka, Bretzl
Produktnummer: Nr 36510
Burk 330 ml
Alkoholhalt 6 %
24:90

Varför finns den i din kasse? Själv är jag nyfiken på vad Omaka har kokat ihop. Är alltid positivt överraskad av deras produkter och detta känns spännande och gott. Ska tillaga lite fläsklägg, korvar och servera med surkål. 

St Bernardus, Abt 12 Magnum LTD, 2021

Jonas H:

Hyllie x Nyköping, Rauchmärzen is the Coolest German Word Ever
Produktnummer: Nr 11188
Burk 440 ml
Alkoholhalt 5 %
39:90

Varför finns den i din kasse? Kör en Rauchmätzen som jag har stora förväntningar på men inte hunnit prova ännu. Ett samarbete mellan Nyköping Brewing co & Hyllie Bryggeri som låter som ett riktigt win win. Jag gillar ju många rököl och tror på detta samarbete samt att det är fåglar som viskat i mitt öra att den ska vara riktigt bra

Clown Shoes, Galactica IPA

Jonas F

Zwickel, Urban Chestnut
Produktnummer: Nr 1393
Flaska 500 ml
Alkoholhalt 5 %
24:90

Varför finns den i din kasse? Med risk för att vara lite off topic, Urban Chestnut: Zwickel Kellerbier, för att den är så fantastiskt god. Med sina 5% är den lite för svag för att platsa in i riktig Oktoberfestöl, men jag tänker låta det passera.
Den är god, den är lättdrucken och den kommer i en civiliserad flaskstorlek. Den är inte lika stor i smaken som en del utpräglade oktoberöl, men det är inte alltid en nackdel.
Till mat fungerar den ypperligt.

Clown Shoes, Galactica IPA

Ulrik

Hohenthanner, Kellerbier hell
Produktnummer: Nr 1284
Flaska 500 ml
Alkoholhalt 5 %
26:40

Varför finns den i din kasse? Jag tänkte också först roa mig med en kellerbier, nämligen den här. 
Jag har av nån outgrundlig anledning aldrig bevistat Oktoberfest på plats – det har varit resor till Belgien för hela slanten.
Så jag googlar helt enkelt Oktoberfest och då dyker det upp väldigt många olika slags lager – wiener, kellerbier zwickel, landbier, dunkel, helles, märzen und so weiter. Känner mig väldigt dåligt påläst, men jag minns en riktigt trevlig hembryggd wiener som en hembryggarkompis bjöd på en gång.
Just en mörkare lager med härliga toner av knäck, bröd, kanske lite choklad, kanske lite apelsin är ju väldigt trevligt avbräck till det i mina ögon annars ganska sorgliga flödet av eurolager som flödar överallt.
Den kan ju gärna få hålla sig mer kring 4.5-5% än 6% tycker jag även om det kanske definitionsmässigt är fel. Vad är egentligen definitionen av en oktoberfestbier?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu