Skål

Veckans helgkasse – höstöl

by | sep 23, 2021 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Pilsner.nu tipsar om fyra favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgens. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa. Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit? Vi ger fyra tips på vad vi ska handla till helgen.

Dugges-Ka-pow

Mauro:

Remmarlöv, Rauchbier
Produktnummer: Nr 36386
Burk 330 ml
Alkoholhalt 5,2 %
24:80

Varför finns den i din kasse? Nu är det höst och jag är sugen på grytor och kött. Då passar såklart det med rauchbier. Jag har inte provat den här och jag har beställt den. Har höga förväntningar.  

Clown Shoes, Galactica IPA

Jonas H

Founders, Breakfast Stout
Produktnummer: Nr 11399
Flaska 355 ml
Alkoholhalt 8,3 %
32:90

Varför finns den i din kasse? När det börjar bli mörkt på kvällarna och man kan börja med att kura skymning, så vill jag ha något lite kraftigare. En öl man kan sitta och suga på ett tag. Som jag brukar säga: ” Öl inte bara en bra frukostdryck utan fungerar hela dagen” och utifrån det blir det en Breakfast Stout.
Kraftig, balanserad, sötmumsig och god. Ännu bättre blir den efter ett par års lagring, så passa på att köpa den nu när den finns på bolaget

Clown Shoes, Galactica IPA

Jonas F

Dark Arts, Hazelnut
Produktnummer: Nr 10758
Burk 330 ml
Alkoholhalt 6 %
29:90

Varför finns den i din kasse? På hösten vill jag dricka något mörkt och smakrikt och just nu är favoriten Magic Rock Dark Arts, en lagom stark (6%) stout på fat. Där finns en del kaffe och choklad, nertonad beska, bra munkänsla.

På bolaget finns en hasselnötsstout från samma bryggeri om man vill prova nåt lite annorlunda, och hasselnötter är ju också en ”höstgrej” för de som gillar att plocka sådana.

Clown Shoes, Galactica IPA

Ulrik

Stigbergets, Trouble Sleep
Produktnummer: Nr 33423
Burk 330 ml
Alkoholhalt 12 %
47:90

Varför finns den i din kasse? Vad är ett höstöl? För mig är det ett öl som är mörkare, lugnare, smakrikare än det som man kanske dricker på våren/sommaren. Jag tänker mig främst mörka ales med maltiga, mörka toner. Nu är det också skördetid med allt vad det innebär av att njuta skörden av grönsaker, frukter och bär som lingon, trattkantareller, viltkött. Mera mustiga grytor och långkok, lövfyllda promenader i skogen.
Därför väljer jag en riktigt bra imperial stout från Stigberget – nämligen Stigberget Trouble Sleep som med sin bombastiska smakexplosion i munnen av kaffe och mörk choklad samt höga alkoholer, sitter som en smäck när jag dråsar ner i fåtöljen framför brasan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu