Världens starkaste öl – Schorsch Bock

av | jan 13, 2010 | 3 Kommentarer

Det är så mycket skriverier om BrewDog och deras Tactical Nuclear Penguin som de säger skall vara världens starkaste öl. Den som är starkast just nu är Schorsch Bock från Schorschbräu. Eller öl och öl. Ja det klassas ju som en eis-bock men båda borde nog mer ses som frysdestillat av öl. Denna är lagrad minst 6 månader i fryst form. Schorschbräu gör ju annars en veteöl som man jäser till 16 procent och det är mer öl anser nog jag. Svår gränsdragning är det i alla fall när det gäller tillverkningen, dock ej vad som är den starkaste.  Tactical Nuclear Penguin kommer enligt ryktet på Systembolaget i mars 2010 i alla fall, för drygt 500 sek per flaska.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

3 Kommentarer

 1. fredrik

  Dom övriga superstarka ölen ifrån detta bryggeri har inte direkt imponerat på mig, men det är ju alltid spännande att testa nya öl…

  Svara
 2. Pilsner.nu

  Personligen tycker jag att alla frys-extraherade eller frys-destillerade som jag vill säga smakar dålig sprit.

  Svara
 3. Johan

  Har på något vis lyckats komma över en Tactical så det ska bli intressant att testa den snart för att se hur dessa superstarka öl ter sig. Har sen tidigare även en andel (ett par centiliter) av Utopias innestående så det kanske får bli en riktig superstarkölavsmakning snart.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu