Världens nordligaste pub i Cask Marque är i Uppsala – O’Neill’s

av | okt 8, 2020 | 0 Kommentarer

Har ni hört talas om Cask Marque ?
Det finns en app man kan checka in i men det som borde driva er är att det är ett certifikat på att de pubarna som är certifierade, har blivit utbildade på hur man ska servera en riktigt bra handpumpad öl ! I Uppsala har vi nu världens nordligaste pub som är med i Cask Marque.

O’neill’s Oneills Cask Marque handpumpad ale cask uppsala

Neil Doherty som äger och driver O’Neill’s i Uppsala sedan ett antal år, har ackrediterat sig för att komma med i Cask Marque
I dagsläget finns det en drygt handfull pubar som är godkända och O’Neill’s är just nu den nordligaste i Världen. Att vara ackrediterad innebär att man verkligen vet hur man hanterar en perfekt serverad pint med Cask Ale, så att det är på den nivån som man kan få på de absolut bästa ställena i Storbritannien och Irland. Detta är ju extra lysande i Corona tider då man inte kan eller ska resa, men kan ändå njuta av det bästa som finns på hemmaplan.

Vi i Uppsala är ju sedan tidigare bortskämda med att hos dem få en lysande Timothy Taylor’s Landlord eller annat, och nu finns det även dokumenterat att det de gör är av yppersta klass och kvalitet.  Vi är ju bortskämda i Uppsala med att ha en handfull lysande ölställen som serverar olika stilar på öl, så en helg eller lång-lördag i Uppsala kan ta er genom stora delar av öl och matregioner i Världen.

Neil Doherty vid Cask Marqueskylten

Läs mer om Cask Marque —> Länk till Hemsida

Så…… packa nu väskan och boka en helg i Uppsala och planera in en Pub-Crawl där ni besöker :

O’Neill’s 
Bierhuise
Bishops Arms
Domtrappkällarens pub DomCraft
Bryggeri Ångkvarn
Taps Beer Bar
O’Connors
William’s Pub
– alla andra ställen som jag glömt bort

Hör av er så kanske vi kan ta en öl tillsammans 

/Jonas H

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Pilsner.nu