Valsviken Vinterporter 2010

by | dec 1, 2010 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Valsviken Vinterporter från Nynäshamns Ångbryggeri är en av de produkter som släpptes på Systembolaget den 1 December 2010. Det står på etiketten att : ” Denna starka och värmande porter bryggdes med hela sju olika maltsorter och har lagrats under lika många månader. ” Styrkan är enligt etiketten 9,1 procent, flaskan är på 20 cl och den är paketerad i en snygg kartong.

När man häller upp den har den en nästan ogenomträngligt svart färg med ett vackert lätt mjölkchokladfärgat skum som ett massivt lock. Doften är mycket trevlig med dofter som choklad, lakrits, kaffe och en trevlig sälta. När man tar en klunk och låter det fara runt i munnen är det som att fylla munnen med svart flytande sammet. Toner av choklad, kaffe, lätt humlighet, plommon och drag av tobak samt balanserad på ett sätt som det var länge sedan jag kände.

Många kan nog tycka den är lite vek och för snäll, men jag gillar när man vågar göra en snygg balanserad produkt som inte är en humlebomb. Jag säger bara lysande !

Jag köpte bara två idag med jag måste ha fler. Nu är jag sådär nykär igen som jag blir ibland. Dessvärre går det över och jag hittar snart en ny kärlek, men då har man några i skåpet att ta fram ibland för att minnas. Raka motsatsen till : ”För tänk att ha en man i byrån…….

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

 1. Kravmärkt

  Ah, doft av sälta. 🙂

  Reply
  • Jonas H

   du undrar fortfarande ser jag 🙂

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu