Vad gör de på mässan ?

by | okt 3, 2010 | 15 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Stockholm Beer and Whisky Festival startade i torsdags för nittonde gången. Det finns massor av utställare som under denna mässa ger möjligheten att provsmaka olika produkter från deras sortiment. Så gott om alla erbjuder denna möjlighet även på flaskor och burk utom en. Monks cafe. Där måste man köpa helflaskor för en hundring eller så för att kunna provsmaka en produkt. Vad gör de där ? Är de bara där för att tjäna pengar ? En av tankarna med mässan är ju att kunna prova små volymer av en massa olika sorter under en och samma dag utan att behöva köpa helflaskor av produkten. På en direkt fråga varför säger de bara :”Dela den med någon”. Jo visst kan man det om man inte är där ensam, för då är det svårt. Speciellt om det är en 75 cl flaska. Nä, kul är det inte i den montern. Synda bara att de har en del bra produkter som man inte kan prova på mässan av den anledningen. Tacka vet jag OT, som glatt öppnar det mesta och låter en provsmaka, det är en monter där de har förstått vad det går ut på. Undrar om inte det beror på att man i OT har ett genuint intresse av öl, i Monks verkar det bara vara pengar som styr.

Kommer att skriva mer om mässan i veckan dock inte under samma paroll som Thomas Berglund i Svenska Dagbladet som kallar det ’Nördfest i Nacka’. Konstigt jag har aldrig sett de kalla en vinmässa, bokmässa eller matmässa för nördfest.

Ja just ja, den här handlar om öl och whisky, glömde bort det. Det är ju inte fint nog !  Trodde att SvD hade kompetenta journalister, vad lurad man kan bli. Inte lätt att bli tagen seriös i en bransch som alla rackar ner på, speciellt när det är en av SvD journalister som tillråga på allt  ingår i  Ölronden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

15 Comments

 1. ivan

  Det kan man verkligen fråga sig, jag förstår inte var den attityden kommer ifrån. Märkligt nog verkar ju folk gå dit ändå, eftersom de öppnar nya filialer hela tiden… Jag känner dock ingen som har varit nöjd med sitt besök hos dem. Ägaren verkar vara mer affärsman än ölaficionado, det kanske smittar av sig på de anställda?

 2. Kristjan Aunver

  Bra, Jonas….på dom bara! ÖL är fiiiiinnnt! Som när man sippar på en Skebobruks Lantöl, vilket jag gör i denna stund…Ser fram emot dina rapporter. Keep up the good work.

 3. Stefan - Beer Drivel

  Ja jag undrar också varför dom bara säljer hela flaskor, då tappar man ju hela poängen med festivalen. Synd för jag hade gärna provat deras öl men 33 cl är på tok för mycket.

  Vart hittade du den där artikeln i SvD?

 4. Fajanen

  Håller med om Monks. Gick inte ens dit och tittade vad de hade. De gjorde likadant förra året. Så iår blev det en bojkott av deras monter. Synd, för de har en hel del bra öl.

 5. Jonas H

  @stefan – fanns bara i papperstidningen dessvärre. Man jag har en kopia av det hemma 😉 Var i lördagens tidning under mat och dryckestips.

 6. Pelle Stridh

  Snyggt jobbat Jonas,
  På dom bara! Ligger helt i linje med vad vi pratat om;-)
  Pelle
  Allt om Öl

 7. Jonas H

  @pelle – Tack !

 8. Jonas H

  Kul att du är raljerande och kallar mig för ’jonas lille’……..

  Är det på detta sätt sk seriösa skribenter på en av sverigest största dagstidningar svarar läsarnas kommentarer. Som skribent för SvD är du en representant för hela tidningen.

  Den här typen av diskussioner håller jag mig för god för. God Natt ”Thomas lille……” !

  /Jonas H

 9. Rauken

  Äntligen någon som talar klarspråk om Monks. Snåla på mässan precis som du säger och jag har blivit besviken vid mina fåtaliga besök både på Wallingatan och Sveavägen.

  Genuint intresse verkar saknas. Man har hakat på en trend helt enkelt.

 10. Jakob

  Hmmm, funderar på det här med nördfest. Tror att valören hos ordet nörd har skiftat. Från början var väl ”nerd” ett skällsord för en blekfinnig glasögonprydd tonåring med ohämmat intresse för teknik och naturvetenskap men dålig hygien och begränsad social förmåga. Idag kallar sig aficionados av olika schatteringar glatt för nördar: matnördar, filmnördar, trädgådsnördar och varför inte ölnördar. Tror att man i dylika kontexter t o m kan vara stolt över att kalla sig nörd och kanske över att gå på nördfest med likasinnade? I alla fall känns det som att språkbruket är på väg åt det hållet. Eller är jag helt fel ute? Jag står för att jag är ölnörd och är stolt över detta. Tror jag 😉

  • Jonas H

   Jag tycker det är bra att språket utvecklas, men bara för att en massa ungdomar kallar sina vänner och ovänner för saker anser jag inte att de orden ändrar betydelse. Kalla mig gammalmodig men som Lars Porne påpekar på facebook: Enligt SAOL är nörd ett nedsättande ord som betyder ”enkelspårig och löjeväckande person, tönt”.

   Han skriver även mer saker men det får ni kolla själva !

   • Jonas H

    Har lessnat på detta inlägg som nått en ny bottennivå och inte handlar om öl längre och stängt det för kommentarer !

    • Jonas H

     Thomas Berglund påstår att han skickat detta till mig som jag inte publicerat så jag lägger ut det själv:

     Här är för övrigt mina toppnoteringar från mässan: Ett nytt singelhumlat öl hos Nynäshamn som heter Galena är mycket bra. Från Jämtlands är nya Steamer kanongott. Oppigårds har ett väldigt lyckat experimentöl som heter Bangalore Twice. Hoppy Chinook gillade jag också. Sedan är danska Indslev en positiv bekantskap. De gör bara veteöl. Deras Spelt och deras julöl är toppen. Mikrobryggerierna har för övrigt en egen avdelning längst in och där kan man gott prova det mesta.

 11. Thomas

  Suck, Jonas. Du är säkert jättestor, men nog verkar du ganska barnslig. Tack till Jakob för ett seriöst svar.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu