Vad är sanning ??

av | apr 21, 2013 | 0 Kommentarer

 truth

Sanningen finns bara i………

Jag vill på inget sätt vara raljerande men när man läser bilagor i tidningarna på helgerna, eller tittar på TV,  kommer det ofta en massa dryckestips från ’dryckesexperter’ någonstans i vårt avlånga land. Det är personer som på ett eller annat sätt får betalt för att tycka till i tidningar och rekommendera saker till oss dödliga.

Smaken är olika det vet vi alla. Jag vill på inget sätt påstå att det jag skriver på min blogg är det rätta smakmässigt. Jag försöker ge er en uppfattning av vad jag tycker är bra och hur jag uppfattar att de olika produkterna smakar. Att säga att en öl är godare/bättre än en annan är lika svårt att säga som vilket som är det vackraste färgen anser jag. En tycker blå, en tycker svart och någon anser rosa.

Det är inte det jag reagerar mot utan den mängd sakfel och kompetensbrist som finns i många artiklar i tidningarna och på TV.

Ett lösryckt exempel:  ”Första bryggeriet i Stockholm i modern tid
Ja ja men de som startats där under de senaste 15 åren då. räknas inte de eller är inte det modern tid ??

Det är bara ett exempel på vad man kan hitta i en lång lista på felaktiga saker, och det är saker som jag vet något om. Det som det skrivs i tidningar som jag inte har samma kunskapsnivå om då……
Det har sprängts en bomb i Boston: ……Hmmm Boston kan det vara New York de menar, eller Oslo igen  ???
Man kan se kinesiska muren från rymden :  Serru , men större objekt på jorden de kan man inte se eller ???
Jag har en hund som pratar:  kul kan den beställa öl åt dig ??

Verkar som om det blev raljerande i alla fall, sorry men jag räknade till alltför många sakfel i artikeln som gjorde mig uppretad för att jag ska kunna acceptera det. Jag anser mig inte kunna så extremt mycket om maltdrycker även om jag startat ett microbryggeri i Sverige och suttit i styrelsen i ett i Finland i 5 år, men nog kunskap för att hitta sakfel !

Nej, jag är inte utbildad journalist och jag har valt att inte ’bli’ sommelier . Valet att inte bli sommelier basera jag på det faktum att efter bland annat 2 kurser i Grythyttan och en massa andra ’dryckesutbildningar’ anser att det inte ger ett dugg med avseende på maltdrycker. När man i sittande sal få påpeka att det är sakfel de lär ut om öl och de säger ” Ja vi kan ju inte så mycket om öl, man arbetar ju mest med vin”. Jag blir bara så trött för vad kan vi lita på av vad som skrivs i tidningarna och andra ställen ? Det verkar som om man inte kontrollerar hur det är innan någonting skrivs……

Å andra sidan kan ni inte lita på att det jag skriver här är sant heller…….. så ok jag har ingen hund och den kan inte prata……. eller….

 

 

 

 

 

 

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu