En öl och whiskymässa

Upptäck Öl & Whiskymässa 2024 i Göteborg

by | mar 5, 2024 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

I den svenska ölhuvudstaden Göteborg, är det återigen dags för en av de mest efterlängtade händelserna på dryckeskartan: En Öl & Whiskymässa 19-20 april. I år lovar evenemanget att vara ännu mer imponerande än tidigare, med en rad nya funktioner och partnerskap som kommer att föra besökarna på en resa. Mässorna duggar tätt i vår och snart är det dags för ännu en upplaga av En Öl & Whiskymässa i Göteborg. I mitt tycke en av de bästa mässorna i Sverige just nu. Jag kommer att finnas på plats för Pilsner.nu och kommer att mingla, stå i olika montrar och hålla ölprovningar. Hoppas vi ses i vimlet. Observera att biljetterna börjar sälja slut. 

Öppettider

Fredag 19 april kl. 13-22
Lördag 20 april kl. 11-22

Biljetter

Svenska Dryckesmässor

I förberedelse inför detta års mässa, fick jag möjligheten att sitta ned med Stanley Wong, den driftige VD:n och ägaren av Svenska Dryckesmässor, för att diskutera vad som gör årets evenemang så speciellt och hur det speglar den dynamiska dryckesbranschens nuvarande landskap.

Årets mässa

En av de mest framträdande förändringarna inför årets mässa är det spännande samarbetet med den hyllade restaurangen Holy Smoke BBQ. Deras skicklighet inom Texas BBQ har inspirerat till en ny matmeny på mässan, vilket garanterat kommer att tillfredsställa alla. Utöver detta introduceras också två nya destinationer på mässgolvet – en från västkusten och en från Gotland, vilket kommer att ge besökarna en smak av regionala specialiteter. Att Sveriges Oberoende Bryggerier återigen är närvarande är också en glädjande nyhet, vilket understryker mässans betydelse som en viktig mötesplats för branschen. Utöver detta så har mässan tillsammans med, för branschen viktiga personer tagit fram nationellt erkända öl- och whiskytävlingar, vilket Stanley är mycket stolt över.

Öl- och whiskytävlingen

Intresset för öl- och whiskytävlingar i Norden är på rekordnivå, med ett ökat antal deltagare. Öltävlingen 2023 hade 370 bidrag, vilket bekräftar dess position som den största i regionen. Domarna, noggrant utvalda för sin expertis, testar ölen blint och utser 42 medaljörer i fjorton kategorier. Whiskytävlingen, instiftad 2018, har också fått stor uppskattning inom branschen, med en välrenommerad jury ledd av Ingvar Rönde. Förra årets whiskytävling hade rekordhöga 135 deltagande prover.

Branschens utmaningar

När jag frågade Stanley om den nuvarande situationen för öl- och spritbranschen var hans svar nyanserat. Han erkände att många mindre bryggerier och destillerier står inför utmaningar, men betonade samtidigt vikten av att fortsätta synas och engagera sig med konsumenterna. Evenemang som En Öl & Whiskymässa fungerar som en viktig plattform för att göra detta möjligt, och med över 20 000 förväntade besökare över två dagar, är det en chans för företag att nå ut till en bred publik.

Tips för lyckad mässa

För att maximera sin upplevelse på mässan, ger Stanley några kloka råd till besökarna. Att läsa igenom utställarlistan och planera besöket för att inte missa några av de mindre, men inte mindre spännande, utställarna är en rekommendation som lyfts fram. Att våga sig utanför de centrala delarna av hallkartan kan öppna upp för oväntade och intressanta upptäckter. 

Varför är En Öl & Whiskymässa bäst i Sverige?

Slutligen, när jag bad Stanley om att reflektera över varför mässan i Göteborg anses vara så framgångsrik för både utställare och besökare, poängterade han vikten av ständig utveckling och en varierad mix av deltagare. Genom att erbjuda en bred skala av drycker från stora importörer till små, uppstartsbryggerier, tilltalar mässan en bred publik. Att behålla en så stor andel återkommande besökare är ett tecken på dess relevans och betydelse, och det är något som organisatörerna inte tar för givet.

Medan öl- och whiskymässor kanske står inför utmaningar i en föränderlig bransch, är det tydligt att evenemang som En Öl & Whiskymässa i Göteborg fortsätter att vara en källa till glädje och inspiration för dryckesentusiaster runt om i landet. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu