U Medvidku – Microbryggeri i Prag

av | aug 21, 2009 | 2 Kommentarer

logga_umedvidkuU Medvidku betyder den lilla björnen och är ett kombinerat hotell/restaurang/pub/microbryggeri (puh) . Det verkar som det är något som är vanligt i Tjeckien att slå i hop ett hotell med ett micro. Nåväl detta ställe är en riktig pärla på mat och öl himmelen (kanske borde heta Stora Björn istället).mat_umedvidku Matmässigt så serveras det mestadels kraftig tjeckisk mat som till exempel Goulach, dumplings, fläsk, olika sorters kål, etc . Till allt detta kan man förutom att dricka Budweiser Budovar oxå dricka deras egna öl.

OdeGottDe hade när jag var där 3 olika sorters öl av deras egen produktion. OldGott, 1466 och X33.

1466de OldGott och 1466 var trevliga sorter 10 resp 12 grader och med trevliga humledofter och trevlig liten sötma. Deras x33 som de påstod var världens starkaste öl på 13 % ( ja ja ) var en fruktansvärt obalanserad och krystad produkt. Viss plommonarom och smak men annars bara ett virrvarr av smaker utan en helhet…..X33

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Kommentarer

 1. Ulrik

  Intygar! Trevligt ställe, besöker gärna igen nästa gång jag är i Praha!
  /Ulrik

  Svara
 2. finsmakarn

  Som entusiast inför tjeckisk öl tycker jag deras öl Oldgott och 1466 var mycket o-tjeckiska. Snarare nåt man kunde fått serverat på Gamla stans bryggeri, om man råkar gilla den sorten. Mycket sötma, liten beska.

  Vad gäller flaggskeppet X33 så är det mer som en blandning av mjöd och något belgiskt fruktöl. Även här långt ifrån vad man förknippar med tjeckisk öl.

  Rekommenderas INTE om det är TJECKISK pilsner man tycker om.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu