TT tar fram eget glas

by | nov 20, 2014 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

tt_glas

Gamla svenska varumärket TT som Galatea numera äger meddelar att de är med och tar fram ett specialdesignat glas för krogen Kafé de Luxe. Otroligt snyggt glas måste jag säga men det lär väl knappast klara av maskindisk med den gulddekoren och verkar inte vara genomtänkt för att tappa fatöl i ett glas med platt botten, det kommer bara ge virvlar och problem vid upptappningen. Minns när Prippen tog fram sina ’blomvas-glas’ på åttiotalet som var bussnygga men helt värdelösa för fattappning på krogen.

Men det är snyggt ! Riktigt Snyggt tycker jag

Så här står det i pressreleasen

Kafé de Luxe i Växjö firar 10-årsjubileum under 2015. Krogen, som har en stark ekologisk prägel, har i samband med detta jubileum arbetat fram ett unikt glas för att servera det ekologiska ölet TT som de var först i Sverige med att servera. Glaset är handblåst på Skrufs glasbruk och är resultatet av ett nära samarbete mellan Nils Hector på Kafé de Luxe och designern Magnus Gustavsson. Ett samarbete som nu förärat Magnus Gustavsson med ett stipendium om 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Kronan.

Utgångspunkten för arbetet var att ta fram ett glas för att lyfta fram Kafé de Luxe ekologiska huvuderbjudande på öl, TT Original Lager. Projektet ingick i Magnus Gustavssons examensarbete som handlar om att hitta en mer aktiv roll för designern inom glasindustrin. Syftet är att öka legotillverkningen i svensk glasindustri genom att få fler externa företag så som TT att utnyttja möjligheterna som finns med svensk glastillverkning.

Förutom att finnas hos Kafé de Luxe kommer glaset också förevisas på Glasgatans dag i Växjö 28 aug 2015.

Efter examen är Magnus kvar i Pukebergsområdet i Nybro där utbildningen finns. Han har en ateljé i Ateljéhus Pukeberg som arbetsplats där han arbetar med konst och design. Här finns stora möjligheter att utveckla idéer inom glas i samarbete med Riksglasskolan som flyttade hit när bruket i Orrefors släcktes.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu