Trodde jag aldrig om mig !

av | maj 2, 2012 | 2 Kommentarer

Ni vet alla om det gamla talesättet ” I find American beer a bit like having sex in a canoe. It’s fucking close to water.” Den meningen är ju något som den Amerikanska craft-brew revolutionen tagit udden av genom sina ibland helt vansinniga produkter. En av de produkter som är en stor gammal drake i landet i väst är Pabst Blue Ribbon. Den är en i träsket av amerikanska blaskprodukter som är odrickbara och onödiga, trodde jag i alla fall. Oj vad fel jag hade.

Ölen har ett kompakt vitt skum som lägger sig massivt på toppen på en gyllengul dryck. Doften är liten men snygg och har drag av malt, lite lätt sötma och massor av gröna äpplen. Smakmässigt är den lätt och balanserad och har lätta trevliga maltdrag och sedan en trevlig smak av gröna äpplen. Thats it.  Lite som en mycket tunn cider.

Ja jag vet. Jag borde inte gilla en sån här öl men jag gjorde det. Den var snygg och enkel. Ibland kan även det enkla snygga vara något som är bra. Less is more. Om man vill släcka törsten och inte ha den sötaktiga smaken som många svenska ljusa lager i volymsegmentet har, så kan jag verkligen rekommendera denna.

”När fan blir gammal dricker han volymlager” eller hur var det nu ?

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Kommentarer

 1. bark

  Skönt att jag inte var ensam.

  Svara
 2. Jonas H

  Hade inte läst ditt inlägg på din blogg och kommentarerna runt det.
  Ligger som vanligt efter med ALLT.

  Stå på dig Bark!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu