Tre öl till Helgen V6

av | feb 12, 2021 | 0 Kommentarer

Tre öl till helgen! 

Pilsner.nu tipsar om tre favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Är du en nyfiken person som ofta frågar vad en bekant eller vän har i sin karaktäristiska påse från Systembolaget?

Här kan du läsa vad som finns i vår systemetpåse inför helgens bravader. Det kan vara flaskor och burkar från det fasta, det tillfälliga eller beställningssortimentet. Här kommer våra rekommendationer till dig som har svårt att bestämma dig för vad du ska köpa.

Varför inte testa något nytt eller testa en gammal favorit?
Vi ger tre tips på vad vi ska handla till helgen.

Solstice d'hiver

Mauro: 
Öl: Microbrasserie Dieu du Ciel, Solstice d’hiver, Nr 11620, Flaska 341 ml, Alkoholhalt 10,2 %, 45:90

Varför finns den i din kasse? Briljant bryggeri. Aldrig varit missnöjd. Jag tror inte att jag har provat den här men såg att det fanns många på mitt lokala systembolag. Får skynda mig innan det tar slut. Jag älskar att köpa barley wine men är dålig på att dricka det.

Existens essens transcendens

Jonas F: 
Öl: Stigbergets, Existens essens transcendens, Nr 35522, Burk 440 ml, Alkoholhalt 5,9 %, 39:90

Varför finns den i din kasse? Känner ett sug efter feta IPA nu under vintern, stigberget har flera stycken som matchar mina preferenser. Gyllengultgrumlig, lagom styrka, bra beska och en rätt bred munkänsla med mycket toner av grapefruktsalbedo och tropisk frukt, de sista går igen i doften också.

1813 Zwickl

Jonas H :
Öl: 1813 Zwickl Nr 11732 500 ml 4,9 % 28:90

Varför finns den i din kasse? En riktigt bra Zwickel som släpptes för någon vecka sedan, och jag har faktiskt den redan hemma. Så grymt snygg och klassisk i sin smak med en stor maltighet som drar mot skogaholmslimpa samt lite söt citrus och en lätt kryddighet. Fantastisk till lite “stabbig” mat

Ni glömmer väl inte att rösta om nästa ölprovning ?
https://pilsner.nu/omrostning-infor-olprovning-17-mars-2021/

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Veckans helgkasse vecka 8

Veckans helgkasse vecka 8

Pilsner.nu tipsar om tre favoriter som vi ska handla till helgen. Behöver du inspiration till dagens inköp? Är du en nyfiken person som ofta...

Pilsner.nu