Dags för Uppsala Beer & Whisky Festival
Snart dags för en av mina favoritfestivaler; Uppsala Beer & Whisky Festival! Mässan äger rum fredagen den 24 mars och lördagen den 25 mars på Fyrishov i Uppsala. Jag passade på att intervjua Simon Vikström från Train Station Brewery
Jag kommer självklart att vara på plats. Ses vi på mässan? Jag kommer att vara huvuddomare i öltävlingen som sker under fredagen och vinnarna annonseras på lördagen.
Öppettider:
Fredag – 15.00 – 20.00
Lördag – 13.00 – 20.00

Train Station Brewery
Train Station Brewery är ett bryggeri med säte i Knivsta som ligger mellan Uppsala och Stockholm. Vi producerar öl och hantverksläsk. Oavsett vilken dryck du dricker från oss kommer du att märka att den präglas av hög kvalitet. Vår filosofi är att göra dryck som inte är lagom.
OM DU INTE VERKLIGEN GILLAR ÖL, KÖP NÅGOT ANNAT.


Vilka är ni och hur har er ölresa sett ut?
Colin Nordström – Biokemist från Kalifornien flyttade till Sverige och började jobba med vin. I vinbranschen träffade han mig (Simon) som drev företag och en reklambyrå. Tillsammans startade vi Train Station Brewery i den gamla tågstationen i Knivsta som nu är pub.
Vad har ni med er till Uppsala Beer & Whisky Festival och vad får man inte missa hos er?
Öl och Hantverksläsk! Även Gin Tonic på tappkran! Det man absolut ska smaka hos oss är vår helt nylanserade Hållbarhetsgodkända IPA samt vår Alkoholfria Ginger Beer. Mycket unik!
När ni tar fram en ny öl, hur ser den processen ut?
Vi pratar om vad vi vill göra och vad vi tror att våra kunder vill ha. Sen bråkar vi lite om hur besk ölen ska vara (där colin gillar beska och simon inte gör det). Sen så kommer vi fram till att vi gör två olika ölsorter. 😅 Oftast resulterar det i en IPA och något annat mildare. Ofta köper vi även in referensprodukter som vi provar och gillar. Sen gör vi mycket testbatcher i en mindre utrustning.
Det har hänt mycket hos er de senaste åren. Vad har varit det roligaste under er ölresa?
När vi tog steget och byggde vårt storskaliga bryggeri! Samt den listning vi har just nu med vår Hållbarhetsmärkte IPA som finns i i princip alla Sveriges Systembolagsbutiker!
Vad dricker du helst just nu ?
Jag (Simon) – Dricker helst vår Ginger Beer och även (bortom öl) Tawny Port.
Vad kommer att vara årets ölstil?
Kul fråga! Utöver storsäljare så kanske det blir ett uppsving för traditionell Engelsk Bitter. 🙂

0 kommentarer