Bryggverket this is how

This Is How slår sig ihop med Bryggverket

by | apr 9, 2024 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fick precis ett meddelande om detta och bifogar det som jag fick det så ni får deras ord på det  /Jonas H

I dag blev det klart att Piteå-bryggeriet This is How kliver in som nya huvudägare och slår sig samman med Bryggverket från Umeå. Något som också innebär att Patrik Hellström och Albin Stenberg från Bryggverket kliver in som delägare i This is How.
– Vi ser stora möjligheter att samverka och stötta varandra, säger Robert Sjölund, vd på This is How. Längs norrlandskusten och för den inbitne ölentusiasten är

This is How och Bryggverket välkända bryggerier. Norra Sveriges två största bryggerier har sedan länge ett gott renommé i sina hemstäder Piteå (This is How) och Umeå (Bryggverket). Vilket förstås inneburit att de har bra koll på
varandra sedan tidigare.

– Vi bryggde en co-lab tillsammans med Bryggverket för en massa år sedan och lärde känna Albin Stenberg och Patrik Hellström som driver bryggeriet. Vi klickade direkt och har hängt en hel del och delar approach till branschen i allmänhet
och öl i synnerhet. Så när huvudägarna till Bryggverket hörde av sig så började vi fundera på vilka konsolideringsmöjligheter som fanns, säger Gustaf Ahlin, ölchef och grundare av This is How. Och den bästa möjligheten de två parterna kunde se var att This is How kliver in som nya ägare, men att båda bryggerierna och varumärkena fortsätter under egen flagg.

– Vi ser stora möjligheter att samverka och stötta varandra. Den här sammanslagningen kommer inte att påverka vare sig vårt eller Bryggverkets utbud eller inriktning, This is How fortsätter vara This is How, och Bryggverket fortsätter att vara Bryggverket. Men det ger stora samverkningsmöjligheter i produktionen när vi nu är två bryggerier i två städer. Och det ger oss möjlighet att växa söderut och Bryggverket att växa här uppe på vår marknad, säger Robert Sjölund, vd på This is How. Gustaf Ahlin ser dock den kanske största vinningen i den kompetensen som de båda bryggerierna indirekt förvärvar.

– Jag tror vi kan lära mycket av varandra. Dels om våra respektive marknader, men framför allt rent bryggtekniskt. Vi känner som sagt varandra sedan tidigare och det känns jävligt kul att få jobba med Albin och Patrik som är otroligt skickliga på det de gör. Vi delar ofta samma idéer och mål men har lite olika tankar om hur man kan nå dit, och min erfarenhet är att det är en kombination som brukar leda till bra grejer, säger han. Albin Stenberg och Patrik Hellström på Bryggverket ser också dem sammanslagningen som något väldigt positivt och nödvändigt för att ta nästa steg.

– Vi är riktigt pepp på det här! Att få göra det här med inte bara duktigt folk, utan folk vi lärt oss att tycka om genom åren känns som något vi behöver nu – en fortsättning på vår positiva utveckling. Så vi ser verkligen fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Albin Stenberg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu