Systembolaget varnar företag

by | jan 31, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Detta pressmeddelande kom nyss från Systembolaget. Inte direkt om öl men det är intressant information.

——————————————————–

systembolaget

 

 

 

Pressmeddelande                                                                                            Stockholm den 31 januari 2013

Systembolaget varnar Vinguiden

Företaget Vinguiden gör sedan lång tid medvetna intrång på systembolaget.se och bryter mot Systembolagets användarvillkor. Systembolaget skickar nu ett varningsbrev innan rättsliga åtgärder vidtas.

Systembolaget har ensamrätt på försäljning av starköl, vin och sprit i Sverige. Det innebär att inköp av alkoholdrycker i Sverige ska ske direkt från Systembolaget av den som är köpare och att det inte är tillåtet för företag att agera mellanhand i samband med köp från Systembolaget.

Det är därför inte tillåtet att skapa användarkonton och beställningar på systembolaget.se för någon annans räkning. Användarkonton och beställningar får inte heller skapas på annat sätt än direkt på systembolaget.se.

Vinguiden har länge agerat i strid mot användarvillkoren för systembolaget.se genom att skapa användarkonton och beställningar för kunder via hemsidan vinguiden.com. Vinguiden påstår felaktigt på sin hemsida att Systembolaget accepterar och behandlar samtliga beställningar som konsumenter gör via vinguiden.com. Systembolaget har tidigare översänt två varningsbrev och vid upprepade tillfällen påtalat att Vinguidens agerande inte är tillåtet. Vinguiden har emellertid valt att fortsätta med intrången.

– Systembolaget kan bara acceptera beställningar som görs direkt av kunden på systembolaget.se. Det är bara då vi kan garantera en hög servicenivå och att kunderna får rätt information om till exempel vilka varor som finns i lager, säger Systembolagets chefsjurist Malin Sandquist.

Ett stort antal beställningar har skapats via Vinguiden trots att de aktuella artiklarna var tillfälligt slutsålda och därmed inte beställningsbara. Beställningar av detta slag registreras inte i Systembolagets system. Detta drabbar kunderna, men även berörda leverantörer. Nu skickar Systembolaget ett sista varningsbrev till Vinguiden i hopp om att Vinguiden ska upphöra med verksamhet som strider mot Systembolagets villkor.

Dryckesleverantörer, dryckesskribenter och bloggare har möjlighet att länka till den funktion på systembolaget.se som kallas Dryckeslistan*. Här kan kunder hitta produkter som de har fått information om på en annan extern webbplats, till exempel vinguiden.com. Dryckeslistan gör det möjligt för kunden att skapa olika dryckeslistor som kan sparas, delas eller skrivas ut.

För frågor:
Lennart Agén, presschef, Systembolaget, 070-564 17 10

* Länka till http://www.systembolaget.se/Tjanster/Dryckeslistan/Dryckeslistan-och-lankning/

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu