fbpx

Systembolaget testar ett nytt butikskoncept

av | okt 19, 2015 | Populära, Smått och Gott, Systembolaget | 4 Kommentarer

Systembolaget testar ett nytt butikskoncept

av | okt 19, 2015 | Populära, Smått och Gott, Systembolaget

Systembolaget testar ett nytt butikskoncept och idag den 19 Oktober så öppnade den första butiken i Gränby Centrum i Uppsala. Jag var förbi en snabbis och tittade hur det såg ut och jag gillade en del av sakerna riktigt mycket.

Systembolaget har under ett tag arbetat fram en nytt koncept för sina butiker och i samband med det skulle de även genomföra en förändring när det gäller hur öl kategoriseras in. Idag har man en nivå på undergrupper under öl, till exempel Ale och där står allt i den gruppen. Nu genomför man fler undernivåer också och i gruppen Ale kan ni se att man grupperar det i tre undergrupper nämligen Belgisk stil, Anglo-Amerikansk stil och Tysk stil. Ni ser även på fotot hur de sedan klassar resten under de grupperna.

 

 

Tycker även att deras sätt att exponera produkterna är bättre och trevligare och framför allt gillar jag avhämtnings-luckan där man ska hämta beställda varor. Det är något som jag efterfrågat eftersom det aldrig fungerar när man ska försöka hitta någon som är ledig och de ska förstå att jag vill hämta beställda saker. Nu finns det ett ställe att köa på

 

Vi får väl se hur det fungerar för dem och de ska utvärdera det löpande och efter sex månader ska det fattas beslut på hur fortsättningen blir i Sverige.

 

 

 

Systembolaget testar ett nytt butikskoncept

Pilsner.nu