fbpx

Systembolaget testar ett nytt butikskoncept

av | okt 19, 2015 | 4 Kommentarer

Systembolaget testar ett nytt butikskoncept och idag den 19 Oktober så öppnade den första butiken i Gränby Centrum i Uppsala. Jag var förbi en snabbis och tittade hur det såg ut och jag gillade en del av sakerna riktigt mycket.

Systembolaget har under ett tag arbetat fram en nytt koncept för sina butiker och i samband med det skulle de även genomföra en förändring när det gäller hur öl kategoriseras in. Idag har man en nivå på undergrupper under öl, till exempel Ale och där står allt i den gruppen. Nu genomför man fler undernivåer också och i gruppen Ale kan ni se att man grupperar det i tre undergrupper nämligen Belgisk stil, Anglo-Amerikansk stil och Tysk stil. Ni ser även på fotot hur de sedan klassar resten under de grupperna.

 

 

Tycker även att deras sätt att exponera produkterna är bättre och trevligare och framför allt gillar jag avhämtnings-luckan där man ska hämta beställda varor. Det är något som jag efterfrågat eftersom det aldrig fungerar när man ska försöka hitta någon som är ledig och de ska förstå att jag vill hämta beställda saker. Nu finns det ett ställe att köa på

 

Vi får väl se hur det fungerar för dem och de ska utvärdera det löpande och efter sex månader ska det fattas beslut på hur fortsättningen blir i Sverige.

 

 

 

Systembolaget testar ett nytt butikskoncept

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Kommer de ha ett större öl sortiment med variation eller är det systembolagets gamla vanliga slentriansortiment

  Svara
  • Jonas H

   Tror inte att sortimentet kommer att förändras över en natt utan mer under en längre tid i så fall

   Svara
  • Profilbild

   What I enjoy most is that you cannot buy cold beers at Systemet, only nice room temperature beers!

   Svara
  • Profilbild

   Samma sortimentstyp som det vart sen 1 september i år.
   Eftersom det är en testbutik är personalen extra nogrann med att föra vidare åsikter. Så glöm inte att ge feedback och önskemål kring butiken när ni är inne.
   Gäller såklart alla varugrupper, nya skyltningar, indelningar, inredningar osv.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu