fbpx

Systembolaget pausar beställningsmöjlighet för Tillfälligt sortiment och sortimentet Lokalt och småskaligt

av | mar 20, 2020 | Smått och Gott, Systembolaget | 1 kommentar

Systembolaget pausar beställningsmöjlighet för Tillfälligt sortiment och sortimentet Lokalt och småskaligt

av | mar 20, 2020 | Smått och Gott, Systembolaget

Pressmeddelande från Systembolaget alldeles nyss 2020-03-20

—————————————————————————————————-

Systembolaget pausar beställningsmöjlighet för Tillfälligt sortiment och sortimentet Lokalt och småskaligt

 

Det rådande läget med Covid-19 har medfört personalbrist på Systembolagets varudepåer. För att säkerhetsställa att vi kan erbjuda alla kunder i hela Sverige huvuddelen av vårt sortiment har vi, under en period, inte möjlighet att erbjuda våra kunder möjligheten att beställa varor ur våra tillfälliga sortiment. Det innebär att möjligheten för kunderna att beställa varor från dessa sortiment till butik, ombud eller för hemleverans pausas.

 

De tillfälliga sortimenten är de som genererar mest arbete för våra lager och därför frigörs mest resurser när vi begränsar beställningsmöjligheterna. Detta för att säkerställa att vi kan leverera varor till alla butiker, ombud och via hemleverans. Däremot kommer säsongsdrycker inför påsken, som påsköl, att fortsätta vara beställningsbara. 

 

Samtliga Systembolagets butiker kommer under denna period att ha möjlighet att beställa alla artiklar från det Tillfälliga sortimentet för att erbjuda dessa på butikshyllan, vilket inte varit möjligt tidigare. Dock är det upp till varje butik att bestämma vad de klarar av att utöka sitt sortiment med.

 

Begränsningen gäller tills vidare. Det är svårt att veta hur situationen kommer att utvecklas, men vi gör allt vi kan för att kunderna så snart som möjligt ska kunna ta del av allt det vi erbjuder, precis som tidigare – både online och i butik.

 

Korta fakta:

 

Från och med lördag, 21 mars, klockan 08.00, stoppas möjligheten att beställa varor från Tillfälligt sortiment (Exklusivt, Tid och Volym).

 

Från och med onsdag 25 mars, klockan 08.00, kommer också beställningar från sortimentet ”Lokalt och småskaligt” att stoppas.  

 

Kunderna kommer heller inte kunna göra beställningar i butiker efter respektive datum ovan. 

 

Webblanseringen den 26 mars kommer att genomföras som planerat.

Pilsner.nu