Overtone kommer till Sverige! Veckans bästa öltips

by | apr 19, 2022 | 0 comments

Overtone besöker Sverige 

En av Europas bästa humlebryggerierna kommer på sverigeturne under veckan. Overtone Brewing Co kommer till Sverige under veckan och veckans schema är fullspäckad med spännande besök. Målet med besöket är att brygga med Apex och att träffa flera av deras svenska kunder. Själv så kommer jag att hälsa på bryggarna under deras besök till Stockholm. Bryggaren Dan Miller och säljchefen James Kidd kommer till Sverige mellan den 20 – 23:e april för en collab med Apex, kraninvasioner på Station Linné i GBG, Örebro Ölhall, Stigbergets fot och det hela avslutas med provning samt kraninvasion på Bishops Plaza i Malmö. 

Overtones turne genom Sverige

All information kring tider finns på de olika pubarnas webbsidor eller facebooksidor. 

20/4 – Station Linné i GBG – Tap takeover 

21/4 – Collab med APEX i Örebro och Tap takeover på Örebro Ölhall

22/4 – Stigbergets Fot – Tap takeover 

23/4 – Bishops Arms Plaza i Malmö en provning + Tap takeover 

Collab med Apex

Overtone stötte på Apex för första gången under Beer Festival Brew//LDN i England i början av 2020. Av de 150 bryggerierna på plats så upplevde dom Apex som bäst i stilen Hazy IPA/New England. Dom fortsatte att gå tillbaka till monter tills dom provat sig igenom allt. Detta ledde till kontakt och äntligen så blir det dags för en samarbetsöl. Mer information om vad som ska bryggas kommer efter besöket. 

Intervju med Overtone

Jag har under helgen varit i kontakt med både Dan och James. Dom ser fram emot besöket och att få resa runt i Sverige och besöka några av dom bästa ölbarerna. För er som inte provat på Overtone tidigare så beskriver dom sin öl som följande:

Vi gillar att brygga öl folk gillar att dricka! Våra olika sorters IPA har vuxit och utvecklats under de senaste 4 åren och vi brygger massa olika produkter från 4% upp till 12%. Våra suröl har också utvecklats från gose till fruktbomber och pastry sours. Vi har ett årligt fatlagringsprojekt för våra stouts, och vi arbetar med några lokala whiskydestillatörer och några rom/bourbonfat från längre bort, säger James Kidd. 

2018

Overtones historia började 2018 när Bowei Wang skapade en kreativt lekplats för ölbryggande. Han gick över från hembryggning till professionell bryggning. Trots sin unga ålder så har Overtone redan förändrat och utvecklat den skotska hantverksölsscenen. Idag är dom globalt kända för sina NEIPOR. 

Kina, New Hampshire och Nya Zealand

Idag arbetar teamet med inspiration från flera olika länder. Bowei Wang är från Kina och han ville skapa ett ölmärke som kopplar ihop människor. Bryggaren Dan Miller kommer från New Hampshire, USA och tillsammans med Martin Connaghan från Glasgow som tidigare jobbat med hantverksöl i Nya Zealand. Deras bryggare har tagit med sig öltrenderna från New England. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu