fbpx

Sveriges Bryggerier 130 år

av | mar 25, 2015 | Smått och Gott | 0 Kommentarer

Sveriges Bryggerier 130 år

av | mar 25, 2015 | Smått och Gott

logga_130

 

Tisdagen den 17 Mars hade jag och Jonas F den stora förmånen att bli inbjudna till Sveriges Bryggeriers 130 års jubileum.  Sveriges Bryggerier är den svenska bryggerinäringens branschorganisation och den bildades redan 1885 för att i första hand arbeta med retursystem för flaskor, och för rimliga skatter på ölet och svagdrickan. Vi fick självklart inte vara med på deras möte utan anslöt till galamiddagen som hölls i Münchenbryggeriet i Stockholm.

 

[cycloneslider id=”sveriges-bryggerier-130″]

 

Det var en helt lysande meny komponerad av Klas Lindberg som vann årets kock 2012. Han sa att han jobbat med att göra den ölvänlig och det hade han verkligen lyckats med. Personligen tyckte jag att blomkålssoppan med citronpicklad blomkål och sparris samt den bräserade kålen med tryffel var riktigt grymma smaker.

 

 

meny_130

 

Middagen var mestadels av formen att sitta och umgås vid runda bord och det hölls tre tal. Ett av Edvard Blom om föreningens historia fram tills idag, en av Jens Linder om kommande dryckestrender och ett tacktal av Jens Spendrup.

Jag hamnade mellan en från Åbro och Darren Packman på Beer Studio och det var riktigt roligt att träffa Darren igen, det var några år sedan. Dryckesmenyn var som ni säkert förstår rätt stor och den bestod av olika öl från medlemsföretagen.

 

dryckesmeny_130

 

Det hela klingade av före klockan tjugofyra och vi begav oss hem mot Uppsala igen.
Stort tack till Cecilia Giertta och Fredrik Sörbom för att vi blev inbjudna på detta kalas

/Jonas H

Pilsner.nu