surölssill

Surölsinlagd sill

by | dec 12, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Det här med våra mattraditioner – vi serverar i stort sett samma mat till alla våra högtider. Det är väl bara klädseln och ev vädret som skiljer midsommar, jul och påsken åt. Nu raljerar jag såklart lite, men i stort är det ju ganska så lika. Men idag så serveras det något helt annorlunda, så vill man vara klassisk och sober med sin julsill – ja då är det här receptet inte för dig.

Nu tar vi oss ur comfortzonen och spelar ut vår inneboende busunge! Suröl, chili, korianer, tropiska frukter – hur ska det här gå?

Originalreceptet har jag hittat här 

Diebels Alt Fat

Du behöver:

  • 1dl vatten
  • 2dl strösocker
  • 3dl suröl, jag tog 3 Fontainen
  • 1 st förpackning inläggningssill
  • 1st röd chili
  • 1 st förpackning frysta passionsfruktkuber
  • 15cm purjolök
  • 1 st kruka färsk koriander

Gör så här

Koka upp vatten, socker och surölen. Vispa ordentligt så du får bort all kolsyra. Under tiden kan du grovhacka resten av ingredienserna och varva dem i en lämplig glasburk. Låt vätskan svalna något innan du häller hela härligheten ner i burken. 

Låt stå i några dagar i kylen så smakerna gifter sig ordentligt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrik

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan. Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu