Etikettrulle Leufsta Bryggeri Stand By Me

Stand By Me – Leufstabruk Bryggeri

by | mar 15, 2021 | 0 comments

Leufstabruk bryggeri som bytte ägare förra året (se detta inlägg Leufstabruk bryggeri) och nu kommer de men sin första öl som heter Stand By Me.  Fick denna information från dem i helgen /Jonas H

Stand by Me – Leufstabruk bryggeriet

Stand by Me är vår första öl i en rad nya öl som kommer lanseras under året. Den kommer att släppas 6 april i det lokala sortimentet på Systembolaget men den kommer även att gå att beställa till hela landet precis som våra andra sorter.

Stand by Me är en bärnstensfärgad belgisk dubbel som har ett ljusbeige skumkrona. Doften är något sött och jästen har givit den en kryddighet som kommer fram i doften. Man kan även känna en svag humleton. Smaken är något torr och kryddig medans alkoholen och malten ger den en svag sötma som vi försökt balansera upp med en lättare beska. Den har en ganska kraftig maltighet och en svag karamellton. Humlen finns där i bakgrunden och tillsammans med korianderfrö så har vi fått fram en lättare fruktighet med en svag citruston i ölen som vi tycker passar bra ihop med dom starka smakerna som kommer från jästen. I den här ölen är det jästen och malten som har huvudrollen.

Stand By Me

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu