Stand By Me – Leufstabruk Bryggeri

av | mar 15, 2021 | 0 Kommentarer

Leufstabruk bryggeri som bytte ägare förra året (se detta inlägg Leufstabruk bryggeri) och nu kommer de men sin första öl som heter Stand By Me.  Fick denna information från dem i helgen /Jonas H

Stand by Me – Leufstabruk bryggeriet

Stand by Me är vår första öl i en rad nya öl som kommer lanseras under året. Den kommer att släppas 6 april i det lokala sortimentet på Systembolaget men den kommer även att gå att beställa till hela landet precis som våra andra sorter.

Stand by Me är en bärnstensfärgad belgisk dubbel som har ett ljusbeige skumkrona. Doften är något sött och jästen har givit den en kryddighet som kommer fram i doften. Man kan även känna en svag humleton. Smaken är något torr och kryddig medans alkoholen och malten ger den en svag sötma som vi försökt balansera upp med en lättare beska. Den har en ganska kraftig maltighet och en svag karamellton. Humlen finns där i bakgrunden och tillsammans med korianderfrö så har vi fått fram en lättare fruktighet med en svag citruston i ölen som vi tycker passar bra ihop med dom starka smakerna som kommer från jästen. I den här ölen är det jästen och malten som har huvudrollen.

Stand By Me

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Jästbloggare – Rookie

Bor på landet utanför Uppsala med sambo, barn och katt. Bloggade tidigare om mat på den numera insomnade matbloggen Glimten i grytan.
Tidigare hembryggare med SM-guldmedalj från 2010. Grillfantast och älskar god mat, gott öl och gärna i kombination med varandra.

 

Ulrik Strandberg

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Provningslänkar 210415

Provningslänkar 210415

Youtube: https://studio.youtube.com/.../UCYizZlJAEU.../videos/live...facebook: https://www.facebook.com/pilsner.nu/videos/1061246494283974

Pilsner.nu