Stallhagen Baltic Porter

av | dec 13, 2012 | 4 Kommentarer

 

Stallhagen är ett bryggeri som har funnits i några år nu och har börjat få en riktigt trevlig portfölj av produkter. Vi har ju numera den stora glädjen att hitta den av och till i Sverige, eftersom Wicked Wine numera har dem i sitt sortiment. Matte Ekholm som är bryggerimästare där sedan några år brukar ju dyka upp då och då här i Sverige och stå bakom montern på mässor och liknande, och det är alltid lika roligt att träffa honom. Stallhagen Baltic Porter på 7 procent är gjord med inspiration av de öl som gjordes en gång i tiden runt i Östersjön, och en del av malten i den här är faktiskt rostad på bryggeriet.

Ölen är kolsvart med ett snyggt kaffelattefärgat skum. Doften domineras av brända toner av pannståndet kaffe, kakao, rostad malt och en lätt havssälta. Smaken är bränd med stora inslag av soya, torr lakrits och rostad malt. Snygg

En elegant Baltic Porter som jag gärna tar en till av sittandes i min favoritfåtölj, och då gärna som jag gjorde med ett kex med lite bra ost på. Det gifter sig mycket bra !

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

4 Kommentarer

 1. Johan Anglemark

  Jag blev väldigt förtjust i den där när jag besökte bryggeriet i våras, men hur får man hit den? Wicked Wine tog inte in den då i alla fall. Har det ändrats?

  Svara
  • Jonas H

   Tror inte den finns här. Fick den här av Matte på bryggeriet. Synd för den är riktigt bra ! vi får tjata på Wicked 🙂

   Svara
 2. Johan Anglemark

  Det var tydligen kapacitetsproblem då, finnarna drack allt de hann brygga av den.

  Svara
  • Jonas H

   OK. I och för sig trevliga problem…….

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu