S:t Eriks Pale Ale

by | sep 29, 2010 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

I morgon börjar Stockholm Beer & Whisky Festival, och vad kan vara sämre att ladda upp med än en av de produkter som Galatea kommer att släppa där då. S:t Eriks Pale Ale på 4,5 procent. Som vanligt har Jessica Heidrich stått vid rattarna och Urban Nilsson vid spakarna när denna är gjord på Gamla Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Har numera tappat räkningen på hur många S:t Eriksprodukter som kommit men det är en hel del. 

När man öppnar denna öl sprider sig en doft av sommaräng i rummet. Den är en doftbomb utan like som omedelbart för mig tillbaka till min ungdom och en sommaräng i midsommartid. Massor av blommor och gräs samt att man äter passionsfrukt, persika, aprikos och citrusfrukter. Det är nästan så att man ser en vacker kvinna plocka sju sorters män att lägga under huvudkudden för att drömma om sin blivande blomma….eller om det var tvärt om. När man sedan tar en första sipp av ölen så är den mycket tunnare i kroppen än vad jag hoppats på, och därefter kommer en lång trevlig fruktig beska med klara inslag av gräs, persika och nektarin. Jag tar en till klunk för att leta med smaker…… och en till och plötsligt är flaskan slut. Inser då att den var trevligare och mer lättdrucken än vad jag trodde den skulle vara, trots sin stora beska.

Jag tycker nog att den inte är helt balanserad. Jag brukar ju tjata om att ölen ska ha större kropp och vara fetare i smaken, men här vill jag gå tvärt emot. Jag tycker nog att kroppen var bra men att slutbeskan var lite för stor för att ölen skulle vara optimal. Tror att beskan kan skrämma en del konsumenter, men jag hoppas att jag har fel för denna öl är väl värd att drickas. Fort och länge !

Vet inte om, hur, vad och när den kommer att säljas men den ska finnas med i Galateas monter på Sth Beer så det är bara att åka dit.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

 1. dempa

  Den tappades idag va?? Har för mig Jessica sa något om det.

  Hoppas verkligen den finns på plats imorgon.. enda dagen jag är där, och denna har ju ingen lanseringsplan på bolaget så enda chansen lär vara krog o restaurang annars.

  Reply
 2. Jonas H

  Tappades i förra veckan. Torsdags tror jag det var.
  Har stått till sig så den inte är ’tappsjuk’ utan helt ok.

  Jessica sa att den skulle släppas i morron på mässan, så jag hade ’förbud’ att skriva om den tills idag 🙂

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu