S:t Eriks Dubh

av | jul 25, 2010 | 5 Kommentarer

Fick i fredags kväll några flaskor S:t Eriks Dubh i min hand. Den tappades i Torsdags och det finns tydligen bara 2 pall. Det är ett samarbete mellan Galatea och Gamla Slottskällans Bryggeri där en Imperial legat på Islay fat i 6 månader. Ryktas om bland annat Lagavulinfat. Den är lagrad på Glenmorangie och Laphroaigfat.  Man kan oxå se att det numera är relief i flaskan och en egen kapsyl, men med Slottskällans etikett som går så gott som helt runt flaskan.

Jag har druckit den och det är mycket lovande måste jag säga. Jag brukar inte gilla fatlagrade öl men här är en riktigt bra produkt. Den lider lite av tappsjuka därför vill jag inte bedömma den ännu utan väntar till efter semestern med det, men det finns fantastiska toner av kaffe, kakao, vanilj, soya, rökighet etc etc .

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

5 Kommentarer

 1. Jompa

  Är det sant! Hur ska man bära sig åt för att få dricka den?

  Svara
 2. Jonas H

  Vet inte 🙂
  Förhoppningsvis får jag eller någon annan mer info om och hur den kommer att säljas. Jag fick min flaska direkt från Bryggeriet som prov på ny produkt för att jag skulle tyckatill om den.

  /Jonas H

  Svara
 3. Jompa

  Låter som om man kanske skulle börja blogga… Känns som du fick den Dubhen som legat på Glenmorangie-fat. För ölet kan väl inte ha legat på båda faten?

  Svara
 4. Jonas H

  De blandade faten innan tappning.
  Jag fick den nog mest för att jag var en av de tre som grundade slottskällans bryggeri en gång i tiden…… men man vet aldrig 😉

  /Jonas H

  Svara
 5. Björn

  Hur länge kan man lagra en S:t Eriks Dubh?

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu