S:t Eriks Dubh – Whiskyfatbomb

av | aug 10, 2010 | 7 Kommentarer

HEBA HO! HO! HO!

St Eriks Dubh görs som jag skrivit tidigare av Slottskällans Bryggeri i Uppsala i samarbete med Galatea, där en Imperial legat på Islay fat i 6 månader. Den är lagrad på Glenmorangie och Laphroaigfat.

Detta är en produkt som är svart i färgen. Svart som synden. Med ett ljust chokladfärgat skum som har bra livslängd för att vara en fatlagrad produkt. Doften som kommer ur glaset är helt fantastisk. Det fullkomligen bubblar av kaffe, choklad, tångsälta, vanilj, kaffe och marsipan ur den. Jag har aldrig känt dessa dofter samtidigt ur en öl tidigare måste jag säga. När man sedan låter ölen snurra runt i glaset och för det till munnen för att ta en sipp så känner man munnen fyllas upp av en sälta som är kraftig men som balanseras upp av smaker av salmiak, vanilj, alkoholsötma, kakao och kaffe. Den har en kropp som är lite mindre än vad jag trodde men så trevlig och lättdrucken att man blir rädd. Efteråt sitter man med en lång trevlig kaffebeska i munnen och ett fånigt flin på läpparna.

Jag brukar vara tveksam till whiskyfatlagradöl som tex Innis & Gunn som jag tycker är jolmig, men detta är något helt annat.

Jessica och Urban har här tagit fram något som jag verkligen hoppas att de gör om. Det finns bara två pallar tydligen och jag vet inte hur den ska säljas, men jag hoppas att alla får smaka den för detta är det bästa på länge.

HEBA HO! HO! HO!

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

7 Kommentarer

  1. baggen

    Var fick du tag på den där eg? Låter ju väldigt intressant!

    Svara
  2. Gyllenbock

    Oj, det låter fantastiskt! Hoppas kunna prova den där någonstans.

    Svara
  3. bark

    Det var en stark rackare dessutom.

    Svara
  4. Jonas H

    @bark – Jupp, men den kändes inte alls så stark- De har gömt alkoholen mycket bra i den.

    Svara
  5. Jonas H

    @baggen – fick den av Slotskällans Bryggeri som gör den åt Galatea.

    Svara
  6. Jessica

    Tack för fantastiska recentionen Jonas! Har länge velat leka med lite fat men har smakat alltför många exempel där fatet slår ihjäl ölen och det mest är ”tugga träplanka”. Många är ”Sipp & Spitt” som jänkarna så målande beskriver det. Kul att prova men att dricka… Jag ville göra en öl med fatkaraktär men som är drickbar. Jag hoppas som du att Urban och jag kan göra om den, eller andra roliga saker. Har en massa ideer 🙂 Som ett första försök är vi larvigt stolta föräldrar (Hela bryggeriet har som vanligt gjort ett fantastiskt jobb!). Tanken är att släppa några lådor på StBWF… och resten tilll Systembolaget, men inget är bestämt än.

    Svara
  7. Jonas H

    Kul att den kommer till Sth Beer & Whisky så att fler kan få en chans att prova den

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu