S:t Eriks 80 Shilling

av | jun 15, 2011 | 1 kommentar

Fick två flaskor öl av Jessica igår som varuprov på S:t Eriks senaste produkt 80 Shilling eller 80/- som man brukar skriva. Är en ”Traditionell Scotch Ale” som de skriver på flaskan som håller 5,7 procent. Den ska tydligen bara släppas på restaurang och beställningssortimentet på systembolaget, och jag har hört att den ska finnas med i Galateas monter på AlltOmÖl-festivalen i helgen, så skynda er till Eskilstuna och var en av de första att provdricka den. Den är bryggd och buteljerad på Sigtuna.

Färgen på denna öl är mörkt ruby-röd med drag mot koppar. Den har ett kraftigt snyggt ljus beige skum. Doften är massiv av sirap, malt, knäck,lite alkoholsötma och lätta drag av mörk choklad. Oj, det här var inte som de brukar vara från S:t Eriks. Ingen humlebomb här inte !  Smakmässigt är den runt och mild och mycket trevlig. Massor av malt, bränt socker, en chokladighet som drar lite mot lätta minttoner, mörk brödsirap och en slutbeska som är som det positiva när man biter i en libbsticka.

Om Jessica tidigare har gjort bra produkter så är detta betydligt mer min stil av öl än de tidigare, och om möjligt ännu bättre. Beställningssortimentet. Hmm blir att försöka hinna först så att det inte tar slut.  Detta är en helt perfekt matöl anser jag. Kan tänka mig en köttfärslimpa med en trevlig brunsås, kroppkakor eller varför inte en sjömansbiff.

Ja jäklar, så var man kär igen och sitter med ett fåningt leende på läpparna. Nej inte i Jessica, i hennes öl såklart ! Om det inte vore för libbstickabeskan som ligger kvar skulle den vara helt fuländad i min smak.

Hörru bryggmästarn, flyg förbi med några till när du är ute och flyger nästa gång 😉

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 kommentar

  1. Kristjan Aunver

    Låter väldigt intressant – och dina kommentarer gör att förstår vad det handlar om = bra skrivet! Men när får vi en MILD? vi vill ha en MILD, MILD MILD!!!!!!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu