St. Bernardus Tripel, Prior 8 och Abt12 .

by | jul 4, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

I juni månad släpptes St. Bernardus Tripel på Systembolaget. Brewery International Sweden AB som släppte den har även 4 andra St. Bernardus i sitt sortiment, som dessvärre bara säljs på hel låda på beställningssortimentet. Jag måste erkänna att jag inte visste att det fanns en Wit från dem också. Skulle va kul att prova den någon gång. De andra två flaskorna av dessa tre fick jag tag på i Belgien, och de har legat i mitt förråd ett tag. Från 1946 och fram till 1992 hette dessa produkter St. Sixtus, och jag minns att första gången jag drack dessa hette de just St. Sixtus. En konstigt sak är dock det att på St. Bernardus hemsida står att Abt12 är 10.5 procent men på etiketten på flaskan stod det 10 procent……

Tripel

En gyllengulorange kraftigt grumlad Tripel på 8 procent. Skummet är offwhite och ligger svar länge som ett snyggt lock på toppen av ölen. Doften är kraftig av söta jästtoner, tropiska frukter med tonvikt på ananas och banan och en lätt stickighet i slutdoften.  Smaken är söt med klara inslag av alkohol, jäst, ljus sirap och tropiska frukter. Snygg, balanserad och trevlig tripel.

Prior 8

En mahognyfärgad Dubbel på 8 procent som har ett beigefärgat skum som ligger kvar ett tag, men lämnar inget spår på glasväggarna efter sig. Doften bombar upp med massor av knäck, russin, jästiga toner, knäckebröd och torkad frukt. Smaken är stor och trevlig med klara inslag av jäst, mörk brödsirap, knäck och lite alkohol. Grymt snygg dubbel. Man blir bara lycklig och uppfylld av en lust att dricka en till.

Abt12

En vackert mahognyfärgad Quadrupel på 10 procent som kröns av en snygg beige skumkrona. Doften är kraftigare än på Prior 8 men även denna har massor av russin, knäck, sirap och torkad frukt. Smaken är större, lenare och rundare än Prior 8 och med klara drag av jäst, snäll alkoholsötma, torkad frukt och maltighet. Alltså detta är en mycket mycket balanserad och bra quadrupel. Får ni möjligheten så prova den.

Man kan summera det med att St. Bernardus produkter har en mycket hög och jämn kvalitet. Synd att de bara säljs på hellåda i Sverige men det lutar åt att det blir minst en efter semestern, så man överlever hösten.

 

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu