Spritmuseum ordnar ölutställning

by | dec 16, 2014 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat
© Spritmuseum.se

© Spritmuseum.se

 

 

Fick just nedanstående pressinformation från Spritmuseum i Stockholm om en ölutställning de kommer att anordna den 6 februari 2015 – 17 januari 2016.

Kanske kan bli en kul sak att besöka någon gång och de ska ha provningar på fredag och lördagar också skriver de.

www.spritmuseum.se

—————————————————————————————————————————————-

Öl på Spritmuseum.
Den 6 februari öppnar utställningen ÖL! på Spritmuseum i Stockholm. Här möts pilsnergubbar och hipsters, stor stark och suröl, humle och malt. Årets dryckesprofil, tillika Spritmuseums dryckesexpert Nadja Karlsson samt sommelieren och journalisten Alf Tumble står för expertkunskap och goda råd om hur man bl.a. kombinerar öl och mat.Öllandet Sverige
2015 fokuserar Spritmuseum på öllandet Sverige. En sällsam plats där fulöl blivit finöl och tvärtom. En öl är inte längre bara en öl, en bryggare inte enbart en bryggare. Ölgillare har blivit ölälskare och en stor stark har fått konkurrens. Vurmen för det småskaliga hantverket blomstrar i takt med humlen. Fansen är många. Bryggerierna likaså. För fem år sedan fanns det 30 stycken. Idag runt 150. Nu är det dags även för ölen att hamna på museum.— I Spritmuseums ölutställning gör vi nedslag i svensk ölhistoria, kultur och trender. Vi berättar om tillverkning och träffar olika bryggare. Besökaren får bekanta sig med olika ölsorter, malt och humle – dofta, känna, gissa! De kan också testa sina kunskaper i vårt ölquiz, boka en ölprovning och förskansa sig vid kranarna i vår restaurang, berättar Anna-Karin Svanberg, utställningsproducent.Alf Tumble, DN:s dryckesexpert ger en rad praktiska tips att ta med sig hem: Hur man kombinerar öl och mat på bästa sätt och hur man gör sin egen ölprovning. Museets egen expert, Nadja Karlsson, som valdes till årets dryckesprofil i Sverige 2014, kommer att hålla provningar kring bl.a. suröl och världens starkaste öl. Fredagar och lördagar hålls även visning inkl. provning med öl från spännande bryggerier runt om i Sverige.

— Det kommer att bli en utställning för alla sinnnen, fortsätter Anna-Karin Svanberg. Tanken är att ge en introduktion till öl för alla och envar, från den första ölen i historien till den hetaste ölen just nu, inte att förglömma hur man kan göra sitt eget öl.

Fakta:
Utställningsperiod: 6.2 2015–17.1 2016
Form: Form Us With Love
Experter: Nadja Karlsson, Alf Tumble

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu