Spännande dark mild lanseras i Sverige

by | apr 22, 2024 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Backyard 1898 Dark Mild kommer till Sverige

Backyard 1898 Dark Mild är en öl med rötterna djupt förankrade i Storbritanniens bryggeritraditioner. Denna öl är en hyllning till den unika brittiska ölstilen dark mild, som var populär under 1800- och 1900-talet men som sedan föll i popularitet. Den erbjuder en smakrik upplevelse med toner av choklad och rostad malt, balanserat med inslag av söt stenfrukt. Med en alkoholhalt på 4,9% är detta en öl som passar för mat men också som sällskapsdryck. De har fortsatt med Backyard 1898 eftersom det är en unik ölstil av Dark Mild samt att inte många bryggerier brygger Dark Mild längre. Jag har intervjuat bryggeriets direktör Malcolm Elliot.

Välkomna till den brittiska och irländska veckan på Pilsner.nu! 

Gör er redo för en vecka fylld med spännande reportage, artiklar, exklusiva intervjuer och digitala ölprovningar, där vi utforskar det bästa från Storbritannien och Irland. Följ med oss när vi tar er med på en resa genom ölkulturen från dessa två fascinerande länder och upptäck massor av spännande nyheter. Håll ögonen öppna för en smakresa utan dess like och förbered er på att bli förtrollade av den brittiska och irländska ölvärldens mångfald och traditioner! 

Backyard 1898 Dark Mild

Backyard 1898 Dark Mild är en fyllig öl med smaker av choklad och rostad malt. Dessa robusta smaker balanseras fint med toner av söt stenfrukt, vilket skapar en komplex och välbalanserad smakupplevelse. Etikettens design för Backyard 1898 återspeglar känslan från sent 1800-tal med mörka, dimmiga nätter som utspelas i de smala gränderna i överfyllda brittiska städer.

Ölen ska preliminärt släppas 3 maj. Eventuellt så kan datumet ändras enligt systembolaget. Kommer i tillfälligt sortiment. Jag håller utkik och informerar er. 

52 Degrees Brewing

Bakom Backyard står 52 Degrees Brewing, ett bryggeri med en passion för att brygga högkvalitativa öl med småskalighet och fokus på hantverk. Bryggeriet är beläget i Midlands, ett av Storbritanniens historiska centrum för bryggning, och är en del av en familj av mikrobryggerier som delar samma dedikation till ölkvalitet och tradition.

Ett bryggeri med flera varumärken

52 Degrees Brewing är ett företag som förenar olika varumärken under samma tak, däribland Backyard, Grasshopper och Warwickshire. Vad gäller plats är de faktiskt belägna vid gränsen mellan tre län i Storbritannien: Staffordshire, Warwickshire och West Midlands. Dock är deras arv baserat i Midlands, som ligger på den 52:a breddgraden norr. Varje bryggeri har sin egen unika historia och erbjuder en mångfald av öl med olika smaker och karaktärer. Genom att hålla fast vid småskalighet och brygga i mycket små batcher strävar 52 Degrees Brewing efter att leverera öl av högsta kvalitet och hantverk.

Satsning på cask ale

De är specialiserade på färska öl, oavsett om det är på fat, i fat eller flaskor. Just nu satsar bryggeriet på cask ale. För varumärket Backyard strävar de efter att brygga unika recept med historiska brittiska rötter eller som inte bryggs i massproduktion (t.ex. Backyard 1898). För Grasshopper använder de sig mer av amerikanska recept och anpassar dem för fat. För Warwickshire brygger de traditionella brittiska bitters såsom Best Bitter, Golden Bitter, Premium Bitters etc.

Utmaningar för hantverksöl i Storbritannien

Ölscenen, och särskilt för hantverksöl, har genomgått stora förändringar på grund av Covid. Pubar stängdes och konsumenter började köpa öl på flaska eller burk istället för på fat. Konsumtionen av öl, särskilt fatöl, har minskat efter Covid, speciellt bland unga människor. Dessutom har Rysslands invasion av Ukraina lett till ökade energipriser och kostnader för råmaterial, vilket har resulterat i en över 50-procentig ökning av bryggeriernas kostnader. Trots detta har 52 Degrees Brewing bara höjt priserna med ensiffriga procenttal.

På ett tid när det brittiska hantverksölsscen har mött utmaningar, både från förändrade konsumtionsvanor och ekonomiska påfrestningar, är Backyard Brewhouse’s 1898 Dark Mild och 52 Degrees Brewing ett exempel på en bryggerifamilj som vägrar att ge vika för motgångarna. Genom att hålla fast vid sin passion för öl och sitt åtagande för kvalitet fortsätter de att erbjuda hantverksmässig öl.

Avslutningsvis

Med Backyard Brewhouse’s 1898 Dark Mild och andra öl i sitt sortiment tar 52 Degrees Brewing med oss på en smakresa genom Storbritanniens rika bryggeritraditioner. Det är en resa som inte bara handlar om öl, utan också om att hylla det rika arvet av brittisk bryggkonst och passionen för att skapa smakrika och minnesvärda ölupplevelser.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu