Sommarfesten – dags för partykegs!

by | jun 14, 2023 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Sommarfesten är runt hörnet och det finns inget bättre sätt att fira än med en god öl. Men vad är den mest bekväma lösningen för att servera öl på en fest? Svaret är partykegs!

Vad är partykegs?

Partykegs är små fat som är lätta att hantera och enkla att använda för att servera öl på din fest. Partykegs är ett utmärkt val för att servera öl på en sommarfest eftersom de är lätta att hantera och håller kylan otroligt bra. Du behöver inget annat än fatet. Allt finns i själva fatet och det är bara att öppna och servera. 

Systembolagets bästa partykegs

Förra sommaren så fanns det många sorter på systembolaget med det har tunnats ut lite grann. Under pandemin så gjorde flera bryggerier partykegs med 3,5:or. 

Mina favoriter: 

Stigbergets, West Coast festfat

Tillverkad i Sverige, Västra Götalands län, Göteborgs stad, Engångsfat, 5000 ml, 6,5 % vol. Nr 52126, 496:-, Ordervara, längre leveranstid

Humlearomatisk, fruktig smak med tydlig beska, inslag av ananas, passionsfrukt, honung, apelsin, mango och tallbarr. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till smakrika rätter av fläsk, lamm eller nötkött, gärna grillat.

Omdöme: Fantastisk öl på burk, minst lika bra på fat. En härlig humlig öl. Passar till trevliga grillkvällar. 

Delirium Tremens

Tillverkad i Belgien, Engångsfat, 5000 ml, 8,5 % vol. Nr 54162, 599:90

Omdöme: Väldigt bra. Du får verkligen till fatkänslan. Fantastiskt mjukt och fint skum. Otroligt god och slinker ner farligt snabbt. En sommarfavorit hos mig. 

Bitburger Premium, Keg

Tillverkad i Tyskland, Engångsfat, 5000 ml, 4,8 % vol. Nr 51894, 250:-, Ordervara, längre leveranstid

Maltig smak med inslag av honung, ljust bröd, färska örter och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött.

Omdöme: En fin tysk pilsner. Härlig på partykeg och lättdrucken. En bra feststartare. 

Früh Kölsch, Party Keg

Tillverkad i Tyskland, Engångsfat, 5000 ml, 4,8 % vol. Nr 51304, 299:-, Ordervara, längre leveranstid

Omdöme: Fantastisk öl. Bra på partykeg. Lättdrucken och härlig. Tyvärr är den nästan alltid slutsåld. 

Fördelar med partykegs

Enkla att använda

Partykegs är lätta att hantera och enkla att använda. De är enkla att installera och kräver inga speciella verktyg eller kunskaper för att använda.

Lång hållbarhet

Partykegs har en lång hållbarhet och kan hålla ölet fräscht i flera veckor. Detta gör dem till ett perfekt val för en sommarfest eller någon annan tillställning där du vill ha färsk öl tillgänglig under en längre tid. Däremot så brukar jag rekommendera att man dricker det på 3 dagar. Bäst kolsyrenivå är första dagen och sen minskar det långsamt. 

Så fungerar partykegs

Låt oss nu titta närmare på hur partykegs fungerar och hur du kan använda dem på din sommarfest.

Storlek och kapacitet

Partykegs finns i olika storlekar och kapaciteter, vilket gör dem lämpliga för alla typer av evenemang. De flesta partykegs har en kapacitet på 5 liter.

Installation och hantering

Partykegs är enkla att installera och hantera. De är utrustade med en lättanvänd kran som gör det enkelt att tappa upp öl.

Serveringstips

För att få ut det mesta av dina partykegs, se till att kyla dem ordentligt innan du serverar öl. 

Avslutning

Sammanfattningsvis är partykegs det perfekta valet för att servera öl på din sommarfest. De är lätta att hantera, miljövänliga, hållbara och ekonomiska. Du kan köpa eller hyra dem från många olika platser och de finns i olika storlekar och kapaciteter. Så skål för sommarfesten och använd partykegs för att servera öl smidigt och miljövänligt!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu