Sommarens ölstil

by | jul 9, 2021 | 0 comments

Pilsner.nu tipsar om fyra ölstilar som är bäst under sommaren. Hoppas du kan upptäcka en ny ölstil eller en gammal favorit.

Mauro:

Sommarens ölstil… oj vad svårt. På sommaren vill jag dricka pilsner, saison, veteöl och suröl. Men om jag bara får besluta mig för en stil så landar jag i att jag vill ha tjeckisk pilsner. Lättdrucken, perfekt till grillat och inte så starkt. Helst vill man ha det på fat men fungerar såklart på burk/flaska.

Exempel på stilen

Pilsner Urquell

Nils Oscar Södermalmspilsner 

Jonas H:

Sommarens ölstil för mig är en golden Ale. Tycker det dykt upp flera öl i denna ölstil som har dykt upp som sommaröl i år. Jag är nöjd!

Exempel på ölstilen:

Oppigårds Golden Ale 

Fuller’s Organic Honey Dew 

Jonas F :

Lättdrucken öl nu under sommaren, just nu kall Hoegaarden. Det är skönt med en öl som man kan ta ett ganska stort glas av och sitta ute och njuta. Sommarens ölstil blir witbier

Exempel på stilen:

Hoegaarden Wit-Blanche

Poppels Belgisk Wit

Ulrik

Till sommaren hör ju en frukt- och bärlambic. Att sitta i skuggan en varm sommardag och svalka sig med en kall kriek eller framboise sitter som en smäck tycker jag. Nu är det väl kanske lite av en ”acquired taste” att gilla suröl, men för den som aldrig testat så kan jag varmt rekommendera att botanisera i alla goa kriek och framboise som finns t ex på Systembolaget. Lätta, syrliga, låg beska och smaksatta med nått gott bär. Ljuvligt gott i värmen!

Exempel på stilen

Timmermans Kriek Lambicus 

Oude Kriek Boon

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu