Smashed Pumpkin Ale

av | jan 10, 2010 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

 

Smashed Pumpkin Ale från Shipyard Brewery i Portland USA är en av fyra öl i deras serie av öl för att hylla deras bryggmästare Alan Pugsley. Jag har tidigare skrivit om deras IPA XXXX som jag tyckte bra om. Den här ölen ser jag dock inte som en hyllning till någon, mer än till de som väljer att INTE prova den.  Det är inte ofta jag hittar och provar en öl som medfört så mycket avsky som denna. Jag fattar inte vad de håller på med om jag skall vara ärlig. Experimentlustan i USA går ibland lite väl långt ut åt sidorna från det traditionella och det kan man kanske tycka vara roligt och bra. Men som sagt vad, så skall det åtminstone vara roligt eller bra. 

När jag häller upp den har den ett så gott som obefintligt skum som snabbt försvinner från ett artificiellt orangefärgat öl. Doften består av motbjudande drag av pumpa, muskot, pepparkaka och unket vatten. Smakmässigt är den dessvärre ännu sämre. Den smakar sötsur jolmig pumpa, lite malt, pepparkakskryddighet och unket. 

Den gick i vasken utan att passera kroppen så att säga. Shipyard själva säger att den skall passa till starka ostar. Synd på osten skulle jag säga.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu