Slottskällans Höstlager

by | aug 10, 2010 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Den 1:a September släpps lite nya produkter på Systembolaget. En av dessa är Slottskällans Höstlager som släpps på modul T1 (vilken innebär att den skall finnas i så gott som alla butiker). Jag hade förmånen att få tag på ett par av dessa i förra veckan när den tappades. Jag ville låta dem vila några dagar eftersom det brukar vara lite konstiga smaker på produkterna precis när de tappats. Tog faktiskt den första redan i fredags till årets första kräftor, som dagen till ära var svenska oxå. Detta var en riktig bra produkt till kräftor och är nog en av de bästa mörka lager jag smakat till det lilla röda djuret. I går tog  jag sedan mod till mig och provade den lite mer som vanligt.

Den har ett fint offwhite trevligt skum som lägger sig som ett dekorativt och tätslutande lock på en mycket vacker kopparrödskimrande öl. Dofterna som fyller näsan och resten av rummet är en fantastiskt stor och trevlig gräsdoft som blandas med dofterna av grapefrukt och en lätt nervissnad äng. Efter ett tag slår även maltsötma, lite knäckighet och en lätt doft av surkörsbär igenom, och man vill inget hellre än ta en stor klunk för att se om smaken kan stå upp mot denna doft. När man sedan smakar ölen och låter den virvla runt i munhålan för att sedan sväljas ner i ett törstande svalg, så känner man smakerna av grapen som blandas med maltsötman och en tydlig humlebeska som ligger på en mycket trevlig och balanserad nivå. Den ligger kvar länge och man känner sig tillfreds med dofterna och smakerna  i näsa, mun och hals.

Låter jag nöjd och tillfreds ? Ja det är jag. Den är mycket bra men inte fulländad. Den är lite för klen i kroppen precis innan man sväljer den tycker jag, annars är den det trevligaste och roligaste mörka lagern på länge skulle jag vilja säga. Jag gillar som ni vet humle, men bara i balanserade produkter. Det här är en sådan. Ställ er i kö, för den här kommer att sälja är jag övertygad om.

Anders, Urban, Peter mfl på Bryggeriet, bra jobbat !!!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu