Sigtuna Summer IPA

av | maj 27, 2011 | 0 Kommentarer

Fredag kväll. Äntligen hemma från jobbet runt 18.30 tiden. Hann inte med någon lunch idag eftersom det var en massa problem. Skönt att få komma hem och laga lite mat som är i ugnen, och slå upp en kall pilsner. Blev en av sommarlanseringarna på systembolaget, tillika en svensk produkt. Vi bloggare i sverige har ju fått lite skit av vissa ’ölbryggare’ eftersom de tycker att vi inte lanserar tillräckligt med svenska produkter på våra bloggar. Vilken tur att det blev en svensk idag så jag kanske ligger lite bättre till i vissa kulturkretsar 😉

Sigtuna Summer IPA på 7,0 procent, är en East Coast IPA som är en hyllning till West Coast IPA. Va ?? Nu tror ni att jag redan har hunnit in på andra IPAn men det är faktiskt så de själva framställer den. En svensk version av en typisk West Coast IPA från USA. Stor humlighet och hög alkoholhalt. Ett perfekt val en dag när man missat lunchen, nu åker vi !

Färgen är vackert ljut rödbrun med ett off-white finbubbligt skum på toppen. Doften är stor och friskt tilltalande med utpräglade drag av citrus, aprikos, gräsiga toner uppblandade med doften av knäck och  lila småblommor på en sommaräng. Oj, den här gillade jag doften skarpt på !  Smaken är en humlearomatisk upplevelse med massor av gräs, lätta hötoner, citrus, alkoholsötma och en maltig brödighet som avslutas med en lång snygg efterbeska. Lite liten kropp i förhållande till arom och efterbeska, men en bra öl. 

Hade som sagt vad gärna sett en lite kraftigare kropp på denna då hade den varit fulländad i min gom och hals, men smaken är ju som baken som ni vet.  Bra jobbat Mattias, det här är en av de bättre jag provat från er.

Oj nu piper ungnsklockan, dags för middag. Ha en trevlig fredag alla öl-läsare !

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu