Sigtuna Påskweizen

by | mar 24, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

SPW

 

Ni som läst min blogg kanske har insett att jag är en weizen beer junkie. Jag bara älskar veteöl som är av den traditionella skolan, det vill säga att de riktigt humlestinna som kommer från USA är inget för mig. Alltså jag gillar många av dem också men de har inte den där balansen som jag villa ha i en veteöl. Jag minns det som igår när jag och Urban och Hasse som startade Slottskällans Bryggeri ihop med mig, flög ner till Bew-tech i Munchen samma helg som det var oktoberfest, för mååååååååååånga år sedan. I planet ner sa Urban att jag måste prova en riktigt bra veteöl nu när jag har möjligheten, och jag avfärdade det som tjafs att riktig öl hade man inte vetemalt i. När vi flög hem ett par dagar senare skrattade han bara åt mig eftersom jag nästan hade börjat inhalera veteöl morgon som kväll.

Jag hade blivit en weizen beer junkie !

På den vägen är det på gott och ont. Hade en person anställd på bryggeriet som min högra och vänstra hand som vi inte ska nämna vem det var (han hette Daniel Eriksson) som sa att : ”En filtrerad veteöl är som en vacker kvinna med bara ett öga ”. Jag nämde detta för Jef Versele från bryggeriet Van Steenberge i förra veckan då han sa: ” Ett öga ? En filtrerad veteöl är som en vacker kvinna utan hjärta”. Ja ni förstår vart jag vill komma…..

Sigtuna Påskweizen är ett ofiltrerat veteöl på 5,2 procent som är gjord av Emil Lindén .  Ölen är kraftigt disig med ett kompakt vitt fint skum som lägger sig cap_4_02som ett lock på toppen. När man doftar på den känner man de härliga dragen av slät vetebulle, skumbanan, citrus, vanilj och lätta drag av nejlika. Smakmässigt är det massor av vetebullen, banen och en mild plåtbeska som sätter sig mitt på tungan och stannar ett tag. Torr och snygg. Me like !

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu