Sigtuna Christmas Scottish

av | nov 25, 2013 | 0 Kommentarer

 SCS

När jag var och provade all julöl på Systembolaget fattades det bland annat Sigtuna Christmas Scottish, en skotte på 9,3 procent. Har nu fått tag på den och inser att detta är en riktig höjdare som julöl i år. Vad är då en julöl undrar man ? Ja numera i Sverige så är det en öl som släpps till jul och har något som har med julen att göra i namn eller etikett, det är allt. Ölstilarna bara haglar åt alla olika håll, men vad alla försöker göra är dock öl som fungerar bra till julmaten, eller efter den. Här har vi en av det sistnämnda alternativet, som klarar sig själv i eget majestät helt utan tillbehör.

När man häller upp den ser man en öl som är mörkt mörkt bärnstensfärgad,  med ett extremt snyggt kompakt och småbubbligt skum. Den är så vacker att titta på att jag knappt vill dofta och smaka på den. Doften är stor och härligt balanserad med en maltig kropp som även innehåller knäck, choklad, kaffe, söta alkoholtoner och lite sälta (antagligen från en rökighet). Smaken är stor och mycket behaglig och balanserad med massor av malt, pannståndet kaffe, knäck, alkohol, toffé, lite övermogna plommon och en rökighet/sälta längst fram på tungspetsen.cap_4_57

Oj oj oj vilken öl ! Det är Emil Lindén som gjort den och med den ära ! Den här toppar min julölslista i år, bara ett måste !
Så skynda er nu ut och köp den innan den tar slut !

 

 

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu